Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Nemzetközi Piknik a Páneurópai Piknik Parkban a Soproni Egyetem hallgatói számára

 

Május 20-án a Soproni Egyetem hallgatói egy nagyon fontos történelmi eseményről, a Páneurópai Piknikről tudhattak meg többet. Ez elsősorban külföldi hallgatóinknak jelentett újdonságot, akik örömmel bővítették tudásukat a magyar történelemről és kultúráról

A rendezvény az eredeti történelmi eseményből merítve került megrendezésre, a szimbolikus piknik mellett egy hadi témájú szabadulószoba is helyet kapott. Emellett a soproni Crazy Garage csapatépítő játékait is kipróbálhatták a diákok, mely arra ösztönözte őket, hogy aktívan bekapcsolódjanak az egyes feladatokba és tanuljanak egymástól. A további programok két hallgatói idegenvezetőnek, Kulcsár Dórának és Hana Sosic-nak köszönhetők; a résztvevők velük együtt fedezhették fel a környéket, megismerve az emlékművek mögötti történeteket és érdekességeket az európai történelemről. A túrát követően a diákok a Páneurópai Piknikről szóló vetélkedőn vehettek részt, a legeredményesebb játékosok tárgyjutalomban részesültek.

A szervezőkön, koordinátorokon és mentorokon felüli létszám elérte a negyven főt. A választott helyszín tökéletesen megfelelt mind a szervezők, mind a résztvevők igényeinek és preferenciáinak, ideális környezetet teremtve egy gazdagító élményhez. A nap folyamán nevetés, öröm és összetartozás érzése töltötte be a levegőt, új barátságok szövődtek és szép emlékek születtek. A Páneurópai Piknik Emlékhelyre tett látogatás jelentős esemény volt, mely nem csak a magyar kultúrát ismertette meg jobban a résztvevőkkel, közelebb vitte őket az európai örökség sokszínűségéhez is.

Cikk nyomtatása E-mail