Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Hírek

A fa a 21. század építőanyaga - III. Erdei Szabadegyetem – döntéshozóknak a Soproni Egyetemen

Sopronban találkoztak a faalapú gazdaság, az erdészet, a fa- és az építőipar szereplői és irányítói, hogy a kétnapos rendezvényen körüljárják a fa mint megújuló nyers- és építőanyag alkalmazási lehetőségeinek kérdéseit. A III. Erdei Szabadegyetem döntéshozóknak című kétnapos rendezvényt az Országos Erdészeti Egyesület szervezi, házigazdája a Soproni Egyetem.

Tovább

Játékos kreativitás az Erdőmérnöki Kar projektjében

Délelőtt még aktív munka délután pedig projektbemutató. A Soproni Egyetem projekthetének csütörtöki napján már a projektek közös bemutatása zajlik a munkacsoportokban.

Tovább

Zajlik a projekthét a Soproni Egyetemen

 

Tantermi foglalkozásokkal, bevezető előadásokkal, a csoportok kialakításával is megkezdődött a Soproni Egyetem projekthete.

Tovább

Látogatómonitoring és attitűdvizsgálat – Együttműködés a Soproni Egyetem és a TAEG Zrt között

 

A Soproni Egyetemen kiemelt cél, hogy hallgatók minél gyakorlatiasabb oktatásban részesüljenek, valós problémákat dolgozzanak fel. Ezért az idei tanévben valamennyi szak hallgatójának kötelező projektfeladatot írtak elő, amely keretében közösen, más szak hallgatóival együttműködésben, oktatói mentorálás mellett új ismereteket szerezhetnek, és a komplex gondolkodás mellett más készségeik is fejlődhetnek. A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának Ökológiai Gazdaságtan Intézetében egy olyan projektfeladatot fogalmaztak meg, amely a Tanulmányi Erdőgazdaság számára számos fontos, jövőbeli fejlesztéseket alátámasztó adatfeltárást eredményez.

Tovább

Projekthét a Soproni Egyetemen

A szemeszter legizgalmasabb hetére készülnek a Soproni Egyetem oktatói és hallgatói. Pünkösd után egész héten változatos témákon dolgoznak együtt az intézmény négy karának nappali tagozatos hallgatói. Ebben a félévben 52 különböző témájú projektből választhatta ki mindenki a számára legérdekesebbnek tűnő feladatot.

Tovább

2023-ban is Soproni Egyetemi Napok

 

A tavalyi sikeres debütálást követően 2023 szeptemberében ismét megrendezésre kerülnek a Soproni Egyetemi Napok, amely hagyományteremtő szándékkal indult útjára 2022-ben. Az idei rendezvénysorozat első fellépői hamarosan bejelentésre kerülnek az esemény web oldalán és a Soproni Egyetem programjait népszerűsítő és összefoglaló facebook oldalon.

Tovább

A negyedik sorozattal folytatódik a Soproni Egyetemi Almanach

 

Május 27-én szombaton 16 órától már a negyedik sorozattal folytatódik a Soproni Egyetemi Almanach portrésorozata, amelyben az intézmény legendás professzoraival, oktatóival, szakemberei mesélnek életútjukról, Pluzsik Tamás mikrofonja előtt. 

Tovább

Nemzetközi Piknik a Páneurópai Piknik Parkban a Soproni Egyetem hallgatói számára

 

Május 20-án a Soproni Egyetem hallgatói egy nagyon fontos történelmi eseményről, a Páneurópai Piknikről tudhattak meg többet. Ez elsősorban külföldi hallgatóinknak jelentett újdonságot, akik örömmel bővítették tudásukat a magyar történelemről és kultúráról

Tovább

3 az 1-ben a Ligneumban!

 

DSC_9798_1.jpg

Májusban különlegességekkel szolgál a Ligneum Rendezvényház és Látogatóközpont.  A földszinten működő Botanika kávézó hétköznapokon 9:00-17:00 között várja az egyetemi polgárokat és a Botanikus kert látogatóit. Aki pedig a kávé vagy süti mellé kultúrára is „éhezne”, a Ligneum tereiben jelenleg 3 kamarakiállítás is látható.

Tovább