Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Hírek

Konferencia a Fenntartható Lombosfa Gazdálkodás Jövőjéről

 

Tizenegyedik alkalommal gyűltek össze a világ minden tájáról a szakemberek, hogy részt vegyenek a Soproni Egyetem, a WOOD K Plus ausztriai kutatóintézet, a göttingeni Georg August Egyetem és a Faipari Tudományos Egyesülettel (FATE) által szervezett kétnapos Lombosfa konferencián, ahol nem csak előadásokat hallgathatnak meg, hanem tapasztalatokat is cserélhetnek a kutatómunkában elért eredményekről.

Tovább

A Soproni Egyetem elnyerte az "Első magyar karbonpozitív egyetem 2023" díjat

A XIV. Virtuális Erőmű Program (VEP) díjátadó gáláján került átadásra az „Első magyar karbonpozitív egyetem 2023” díj, amelyet kiemelkedő fenntarthatósági törekvéseinek köszönhetően a Soproni Egyetem nyert el. A rangos elismerést Prof. Dr. Lakatos Ferenc rektorhelyettes úr vette át a Parlamentben megrendezett díjátadó ünnepségen.

Tovább

Kék bolygó - generációk közötti megértésről beszélgetett a Soproni Egyetemen Áder János (video)

A különböző nemzedékek közötti eltérésekről, azok környezettudatossághoz fűződő viszonyáról is beszélgetett Steigervald Krisztián generációkutatóval Áder János volt államfő a Kék bolygó című podcastjének legújabb, a Soproni Egyetem Ligneum Rendezvényházban rögzített adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.

Tovább

Hol a boldogság mostanában? A mesterséges intelligencia és a közösségi média kihívásai

„Hol a boldogság mostanában?” címmel zajlott a SopronFest podcast sorozatának egyik legjobban várt beszélgetése a Soproni Egyetem Ligneum Rendezvényházában. A neves klinikai szakpszichológus Tari Annamária kiemelt vendége volt a programnak, aki ezzel a címmel a közelmúltban jelentetett meg egy nagy sikerű könyvet, amelynek középpontjában a közösségi média hatásai és az egyre jobban fejlődő mesterséges intelligencia áll. 

Tovább

Innováció és Együttműködés: Faipari Fórum a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara, mint az hazai faipar unikális felsőoktatási és kutatási központja május 21- én faipari ágazati egyeztető fórumot rendezett az Egyetem Ligneum rendezvényházában.

Tovább

Művészek az Egészség Szolgálatában: Inspiráló beszélgetés bohócdoktorokról, a Ligneumban

Egy elgondolkodtató és szakmailag sokat adó beszélgetést hallhattak az érdeklődők  szombaton délelőtt a Ligneum Rendezvényházban.  A diskurzuson a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány művészeti vezetője, Gelencsér Tünde, a Ringató zenei nevelési módszer kidolgozója, Gróh Ilona, valamint Simóka Nóra pszichológus és vívó-szakedző vettek részt.

Tovább