Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Hírek

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Egyetem és a Magyar Olimpiai Bizottság

A Magyar Olimpiai Bizottság 23 felsőoktatási intézménnyel írt alá együttműködési megállapodást szerdán, a Magyar Tudományos Akadémián megtartott ünnepség keretében a MOB Kettőskarrier-programjának kapcsán. 

Tovább

Több mint 1300 elültetett fával gazdagodik a Hűségerdő

2021-ben, a népszavazás centenáriumi évében indult útjára a Soproni Egyetem és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. közös faültetési programja melynek vállalása, hogy a Soproni Parkerdőben minden évben annyi fa kerül elültetésre, ahány hallgató az adott évben megkezdi tanulmányait a Soproni Egyetemen.

Tovább

Bázisiskolai Szakmai Faipari Verseny nyolcadik alkalommal a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki Kara nyolcadik alkalommal rendezte meg hagyományos Bázisiskolai Szakmai Faipari versenyét, ahol idén 14 iskola tanulói vettek részt. A résztvevők kiváló teljesítményt nyújtottak, hozzájárulva a verseny emelkedett színvonalához és a faipari szakma fejlődéséhez.

Tovább

Cseh zene fiatalosan!

 

A „Természetesen Zene!” hangversenysorozat második estjén 3 zeneakadémiai növendék 3 cseh zeneszerző 3 zongoratrióját játszotta el – 3 vastapsot kaptak. 

Tovább

Év Kutatója Elismerések a Soproni Egyetemen

A Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága (VEAB) minden évben meghirdeti az "Év kutatója" pályázatot és elismerésben részesíti az arra érdemes pályázókat elért tudományos eredményeik alapján.

Tovább

Különös magyar megfigyelés segítheti az aranysakál gyors terjeszkedésének megértését

Párja pusztulása után egy nappal új nőstény szegődött egy hím aranysakál mellé Somogy megyében – derítették ki magyar kutatók az állatokra rögzített GPS-nyakörvek adatainak elemzésével. A világon egyedülálló megfigyelés egy korábbi sejtést igazol, és annak megértéséhez vihet közelebb, hogy a sakál miért képes Európa-szerte ennyire sikeres és rohamos terjeszkedésre.

 

Tovább

Mikrokozmosz a Ligneumban!

A „Természetesen Zene!” hangversenysorozat novemberi koncertjén a Zeneakadémia 3 fiatal muzsikusa 3 zongoratrióval és új névvel várja a soproni zenebarátokat.

Tovább