Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Léleknek és testnek a természet kincseiből - az Esterházy Palota-Erdészeti Múzeum programsorozata

November végén és decemberben változatos programok várják Sopron belvárosában a művészet, a vadászat és a gasztronómia kedvelőit. A Soproni Egyetemhez tartozó Esterházy Palota-Erdészeti Múzeum kiállítással, könyvbemutatóval, forralt bor versennyel és egy különleges tombolával készül az ünnepvárás időszakára.


Az Esterházy Palota-Erdészeti Múzeum programkínálata címszavakban:

2023. november 24 (péntek) 18 óra: Kőhalmy Tamás, festőművész önálló kiállításának megnyitója

A kiállítást prof. dr. Faragó Sándor akadémikus, a Soproni Egyetem rektor emeritusa nyitotta meg.

A megnyitó beszéd ezen a linken elolvasható. 

A tárlat a múzeum nyitva tartási idejében tekinthető meg. 

2023. november 29 (szerda) 18 óra: „Étel és állat a vásznon” – festészeti és gasztronómiai témájú előadás Kőhalmy Tamás, festőművésszel. Emellett könyvvásár a Cédrus Antikvárium közreműködésével. 

2023. december 4 (hétfő) 18 óra: „Tizenkét holdtölte” című könyv bemutatója és vadászati témájú beszélgetés Bors Richárd, a Nimród főszerkesztőjének vezetésével. Emellett soproni borok és péktermékek kóstolója.

2023. december 6 (szerda) 15 óra: Wágner Kálmán agancsfaragó mester bemutatója. Emellett könyvvásár a Cédrus Antikvárium közreműködésével.

2023. december 6 (szerda) 18 óra: Prof. Dr. Jánoska Ferenc, intézetigazgató, Vadgazdálkodási Intézet, Soproni Egyetem, előadása a vadászati irodalom témában

2023. december 15 (péntek) 18 óra: Hegedűs Attila, evangélikus lelkész előadása a karácsony misztériumáról. Emellett az első soproni forralt bor verseny eredményhirdetése és tombola sorsolás.

A Muslinca Open 2023, avagy az Első soproni forralt bor verseny a téli rendezvénysorozat ideje alatt kerül megrendezésre. A múzeum kulturális rendezvényei után a résztvevő előadók és a hallgatóság kóstolót kapnak. A szavazatukat leadhatják, melyben értékelik az elfogyasztott italt. A helyezetteket ünnepélyes keretek között az utolsó decemberi rendezvényen hirdetik ki. 
(A verseny indulói 10 liter forralt bor felajánlásával neveztek a versenyre. Résztvevők: • Arcus kávézó • Corvinus Pizzéria • Dr. Jánoska Ferenc • Pázmándi Ágnes • Mizser Emese) 

A „Nyerje meg az karácsonyi ajándékát” tombola Kőhalmy Tamás kiállításához kapcsolódik. Az ingyenesen látogatható programok mellett múzeumi belépőt vásárlók részére kerül meghirdetésre. Vegyen részt a fent felsoroltak közül négy rendezvényen és váltson múzeumi belépőt.  A 4 belépőjegy egyben tombolajegy is, melyek leadásával bárki részt vehet a sorsoláson. December 15-én 5 darab Kőhalmy Tamás festmény kerül kisorsolásra az aktív múzeumlátogatók között. 

Az Esterházy Palota- Erdészeti Múzeum elérhetőségei: 
9400 Sopron, Templom u. 4
muzeum@uni-sopron.hu
+3699/338-870
+3630/0114820

Cikk nyomtatása E-mail