Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Soproni Képzők Képzése - Oklevélátadó a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetem 2023. Április 5-én tartotta első oklevélátadóját a “Soproni Képzők Képzése - Egyetemi Oktatók, Munkatársak az Iskolapadban" című 30 órás belső továbbképzésének lezárásaként.

Az eseményen Prof. Dr. Fábián Attila a Soproni Egyetem rektora és Dr. habil. Varga László a Benedek Elek Pedagógiai dékánja adta át, a 46 sikeresen végzett oktató részére az oklevelet. 

A Soproni Egyetem nagy hangsúlyt fektet a nevelői és oktatói munka hatékonyságának növelésére. A 30 órás PEPSZI c. képzés célja volt, hogy a Soproni Egyetemen pedagógiai végzettséggel nem rendelkező, de a hallgatók oktatását végző munkatársak pedagógiai-pszichológiai ismereteinek és képességeinek fejlesztése révén oktatási kompetenciájuk növelhessék, erősíthessék. A korszerű pedagógiai, pszichológiai ismeretek és didaktikai képességek birtokában az oktatók képesek legyenek hatékonyan támogatni a hallgatók tanulási folyamatait, a különböző tudományterületek ismereteinek elsajátítását. Az akkreditált képzésről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között vették át a képzést elvégző oktató kollégák.

 A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karával közösen az akkreditált PEPSZI képzést minden félévben tervezik megszervezni, így ősszel is újra szervezik a képzést. 

 

Gratulálunk a sikeres végzéshez! 

Cikk nyomtatása E-mail