Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Selmecbányán a Soproni Egyetem, ezúttal futva

 

 

Negyedik alkalommal rendezték meg a Soproni Egyetem szülővárosában a Selmec Trail Maratont (https://selmecmaraton.hu/hu/), melyen ezúttal több hallgatónk és munkatársunk is részt vett. A verseny útvonala olyan történelmi épületek előtt is elhaladt, mint a bányászati képzésnek egykor otthont adó Fritz-ház vagy az óvár, de a Kálváriát is meg kellett másznia a futóknak. A résztvevők több versenyszám közül választhattak attól függően, hogy hányszor teljesítik bő tíz kilométeres kört, illetve csapatban teszik-e ezt.

 

A legnépszerűbb táv a félmaraton volt, melyen Lakatos Barbara külügyi koordinátor a dobogó tetejére állhatott, a vele egy időben a célba érő Varga Attila (Gazdaságinformatikus BSc) pedig a férfiak között 4. lett.A leghosszabb, maratoni távon négy fős váltók is indulhattak, mely lehetőséggel a Miskolci Egyetem váltója mellett Egyetemünk két csapata élt. A dobogó második fokára a Gillich Luca (Tervezőgrafikus

BA), Palkó Teréz (Természetvédelmi mérnök BSc), Bereczi Tímea (Tervezőgrafikus BA), Kóczán Zsófia (Cziráki József Faanyagtudomány és Technológiák Doktori Iskola) alkotta hallgatói váltócsapat állhatott fel. Őket követte egy vegyes váltó, melynek tagjai: Lederer György (Botanikus kert munkatársa), Foki Péter (Lövér Print munkatársa), Lederer Ildikó, valamint Csapó-Foki Zsuzsanna. 

Ezt a távot egyéniben Egyetemünkről Dr. Hegyháti Máté, az Informatikai és Matematikai Intézet munkatársa választotta, aki a szerény létszámú mezőnyben a leggyorsabb idővel ért be.

 
Bár az időjárás nem kedvezett a futóknak, a jó hangulathoz a látnivalókban, lélegzetelállító panorámákban gazdag pályán túl a frissítőpontokon felhangzó nóták is hozzátettek. Az eredményhirdetés után pedig maradt egy kis idő a városban sétálni.

Gratulálunk az eredményekhez a hallgatóinknak és kollégáinknak!

Cikk nyomtatása E-mail