Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Képzők Képzése - Napirenden a Reflektív és Innovatív Pedagógiai Módszerek a Soproni Egyetemen

A pedagógia nemcsak a jelennek, a jövőnek is dolgozik- ez a vezérelve a reflektív, innovatív pedagógiai módszereknek, melyeket most a Soproni Egyetem oktatói, munkatársai is megismerhetnek. Mától három napon át olyan témákkal foglalkozhatnak az újra iskolapadban ülő kollégák, mint pl. „a humor a pedagógiában”, „a digitális oktatás mai trendjei” vagy a „projektpedagógia”
A felsőoktatási intézmény 2024-ben is meghirdette a 30 órás ingyenes továbbképzését a pedagógiai végzettséggel nem rendelkező munkatársak részére.  

A Benedek Elek Pedagógiai Kar szervezésében létrejött „Képzők képzésének” célja a munkatársak pedagógiai-pszichológiai, oktatásmódszertani ismereteinek további bővítése.

Megnyitó beszédében Dr. habil. Varga László, dékán (Benedek Elek Pedagógiai Kar) elmondta: 
„Ismerni kell a fiatalok lélektani sajátosságait, főleg ebben a világban, ahol annyi a krízis. Attól, hogy felnőttek, még annyira elveszettek is lehetnek, akár a kisgyerekek…A Képzők Képzésével szeretnének az egyetemi munkatársaknak, oktatóknak pedagógiai, pszichológiai segítséget nyújtani, hogy támogathassák a hallgatók tanulási folyamatait”

Idén is lehetett jelentkezni a „Pedagógiai-pszichológiai alapismeretek” képzésre, melyet  2023-ban már sokan elvégeztek.  A haladó csoport 30 órában „Kihívások és lehetőségek az egyetemi oktatásban” címmel folytatja tanulmányait. 
A háromnapos oktatásra összesen közel 70-en jelentkeztek. Ők a kurzus végén tanúsítványt is kapnak, hiszen ez egy felnőttképzés. A Benedek Elek Pedagógiai Kar oktatóit idén a Károli Gáspár Református Egyetem két kollégája is segíti. 

Cikk nyomtatása E-mail