Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

A Soproni Egyetem Folyamatos Fejlődése a 2024-es Round University Ranking (RUR) Világrangsorban!

A 2024-es Round University Rankings (RUR) világrangsorában a Soproni Egyetem egyre előkelőbb helyet foglal el a legjobb 1000 intézmény között. Az intézmény megőrizte erős pozícióját a minőségi oktatás terén, miközben folyamatosan fejlődik a tudományos kutatás, a nemzetközi sokszínűség és a pénzügyi fenntarthatóság terén.

A Round University Ranking (RUR) 2010 óta létező mértékadó nemzetközi egyetemi rangsor, amely 82 ország közel 1200 vezető egyetemének teljesítményét értékeli 20 egyedi indikátor és az egyetemi tevékenységek 4 kulcsfontosságú területe alapján, melyek az oktatás, kutatás, nemzetközi sokszínűség és pénzügyi fenntarthatóság. A RUR Rankings összes nyers adatát a nemzetközi Thomson Reuters cég szolgáltatja, amelyeknek alapján a RUR Rankings olyan értékelési rendszerként jött létre, amely elegendő információt nyújt az egyetemi teljesítményről az érintettek számára, mint például a hallgatók, az akadémiai közösség, az egyetemi vezetés és a politikai döntéshozók.

A Soproni Egyetem a 2024-es átfogó rangsorban a „World League”, azaz „világ” fokozatú besorolásban található. Az intézmény bekerült a legjobb 1000 egyetem közé, ahol a tavalyi pozícióját 62 hellyel javítva a 912. helyen áll, míg a hazai egyetemek rangsorában a 9. helyet szerezte meg. Kiemelendő, hogy a világ 1168 egyeteme közül a Soproni Egyetem az Oktatás tématerületen („Teaching Ranking”) hazai szinten a 6., míg világviszonylatban az 582. helyen található.

A Soproni Egyetem 2024-es RUR rangsorbeli sikerei szemléltetik az intézmény elkötelezettségét, erőfeszítéseit a kiválóság és folyamatos fejlődés iránt, amely méltán helyezi az egyetemet a Közép-Európa egyik vezető oktatási és kutatási központjai közé.

 

További részletek:

https://greenuniversity.uni-sopron.hu/soproni-egyetem-folyamatos-fejlodese-a-2024-rur-vilagrangsorban

Cikk nyomtatása E-mail