Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Tudományos együttműködés a Soproni Egyetem és a kínai Shangdond Erdészeti Tudományos Akadémia között

Népes kínai delegáció, a Shangdond Erdészeti Tudományos Akadémia vezetői látogatottak a Soproni Egyetemre.

A vendégeket Prof. Dr. Lakatos Ferenc rektorhelyettes köszöntötte, majd mutatta be a Soproni Egyetem gazdag múltját, jelenlegi működését, jövőbeni terveit és a fenntarthatóság területén elért kiemelkedő nemzetközi eredményeit, amelyek a kínai delegáció elismerését is kivívták. A vendég delegáció részéről Prof. Wu Dejun a Shangdond Erdészeti Tudományos Akadémia elnökhelyettese adott tájékoztatást intézményük mindennapjairól, annak sajátosságairól majd felvázolta a tervezett kooperációban rejlő lehetőségeket.

A felek által aláírt kétoldalú partnerségi megállapodás, amely a csereprogramokon és közös kutatásokon túl az innovációra is összpontosít, hangsúlyozza az egyetem aktív részvételének lehetőségét a tervezett Kína-Közép-Kelet-Európa Ipar-Oktatás Integrált Fejlesztési Központban. A kínai delegáció részletes tájékoztatást kapott az egyetem karjainak és intézményeinek képviselőitől a Soproni Egyetem sokszínű képzéskínálatáról, azok egyediségéről és az együttműködésben rejlő kapcsolódási lehetőségekről.

A Soproni Egyetem és a kínai Shangdond Erdészeti Tudományos Akadémia közötti együttműködés fontos mérföldkőnek számít a két intézmény közötti szorosabb kapcsolat kialakításában. Mindez lehetőséget ad az oktatás, kutatás terén történő tudásmegosztásra, közös innovációkra, valamint az együttműködés bővítésére további területeken, ezzel is elősegítve  az átfogóbb nemzetközi kapcsolatokon alapuló fenntartható fejlődést.

Az M1 Hiradó tudósítása 12.50.-től az alábbi linken látható:

 

https://mediaklikk.hu/video/hirado-2024-04-19-i-adas-8/

Cikk nyomtatása E-mail