Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Természetesen zene! Hangversenysorozat a jövő sztárjaival a Ligneumban!

Egyedülálló hangversenysorozat a Ligneumban!

A Zeneakadémia legtehetségesebb növendékei, a jövő sztárjai mutatkoznak be Sopronban az október 18-án induló hangversenysorozatban. A két felsőoktatási intézmény  együttműködési megállapodásának keretében 5 estén át klasszikus zenei koncertek, a Zeneakadémia többszörösen díjazott, nemzetközi porondon is sikeres produkciói szólalnak meg. 

 A hangversenysorozatra szóló bérlet 12.000.- Ft-os áron még korlátozott számban megvásárolható alábbi linken:

https://shop.uni-sopron.hu/tezenberlet23

 

2023.10.18 - án szerdán 19:00 órai kezdettel, Szonáta, rapszódia, fantázia címmel csendülnek fel népszerű klasszikus zenei darabok Sztathatosz Sebestyén (hegedű) és Szokolay Ádám (zongora) előadásában.

A sorozat idei első koncertjének mindkét művésze elnyerte korábban a Fischer Annie-ösztöndíjat.

Sztathatosz Sebestyén  5 éves kora óta hegedül, alapfokú tanulmányai után 14 évesen Szecsődi Ferenc lett mestere, akinél 5 évig tanult a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar előkészítő tagozatán. 2019-ben felvételt nyert a Manhattan School of Music-ba Albert Markov osztályába, de a magyar hegedűművészet óriási hagyományát szem előtt tartva úgy döntött, hogy itthon marad, és a Zeneakadémián Szenthelyi Miklós hegedűművész osztályában folytatja tanulmányait. Számos hazai és nemzetközi versenyen indult, ezeken díjazott vagy nyertes volt, emellett olyan világhírű művészek kurzusait hallgatta, mint Albert Markov, Zakhar Bron, Borisz Garlickij, Takács-Nagy Gábor, Pieter Schoeman, Kelemen Barnabás és jelenleg is rendszeres tanulmányokat folytat Kirill Truszovnál és Giovanni Guzzónál. 2021-ben elnyerte a Fischer Annie Zenei Előadóművészeti Ösztöndíjat.

Szokolay Ádám gyermekkora óta a zenének szenteli életét. Négy éves korában kezdett zongorázni édesanyja irányításával. Két év múlva már négy országos zongoraverseny nyertese volt. Budapesten folytatta a tanulást a Tóth Aladár Zeneiskolában, majd nyolc évesen, az intézmény történetének egyik legfiatalabb tanulójaként felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kivételes tehetségek tagozatára, ahol az évek során tanulmányait Keveházi Gyöngyi, Eckhardt Gábor, Várjon Dénes és Némethy Attila növendékeként végezte el. Egyetemi tanulmányait a New York-i Bard College Konzervatóriumában Peter Serkinnél, majd a weimari Franz Liszt Hochschule für Musik-en, Grigory Gruzman osztályában folytatja. 2020-21-ben Rohmann Imre óráin is részt vett a salzburgi Mozarteum Egyetemen. Jelenleg Budapesten végzi el a mesterképzését a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Várjon Dénes és Kemenes András irányításával.

Ádám 2019-ben a Bartók Világverseny I. díját nyerte el. A fiatal zongorista számos nemzetközi verseny győztese és díjazottja, többek között a Ferenczy György Nemzetközi Chopin Zongoraversenyről, a Carl Filtsch Nemzetközi Zongoraversenyről, a Stecher & Horowitz New York-i Zongoraversenyről és a Yamaha Fiatal Művészek Versenyéről vitt haza díjakat. Kiemelkedő munkájáért Bíró Sári Emlékdíjban és Fischer Annie ösztöndíjban részesült. 2019-ben Junior Prima díjjal tüntették ki.

 

 

A sorozat további előadásai:

 

2023.11.15. szerda 19:00

A Weiner verseny győztes triója

Közreműködik: Fóris Zsófia (hegedű), Forgó Boglárka (cselló), Lescsinszky Áron (zongora)

 

2024.02.28. szerda 19:00

Modern művek, klasszikus átiratok

Közreműködik: a Zeneakadémia Szaxofon kvartettje

 

2024.03.27. szerda 19:00

Bach kantáták és oratóriumok

Közreműködnek: a Zeneakadémia ének tanszékének növendékei

 

2024.04.17. szerda 19:00

Klasszikusok 16 húron

Közreműködik: a Zeneakadémia vonósnégyese

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Soproni Egyetem közös hangversenysorozata a Ligneumban kerül megrendezésre.  (Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.)

Bérletek az alábbi linken vásárolhatók:

 

https://shop.uni-sopron.hu/tezenberlet23

 

 

Cikk nyomtatása E-mail