Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Óvd a környezetet, válts bringára! - Kerékpárosbarát munkahely a Soproni Egyetem

A Soproni Egyetem oktatási, kutatási munkája és mindennapjai során is a fenntarthatóság elveit tartja szem előtt. Egy újabb lépés a környezetbarát szemlélet erősítésében, hogy az egyetem munkatársai kerékpárokat kaptak a cél,  hogy minél többen válasszák autó helyett a biciklit.

A napközbeni közlekedést, ügyintézést megkönnyítő és sok esetben felgyorsító kerékpárokat az egyetem négy kara és központi szervezeti egységeinek dolgozói között kerültek kiosztásra. A keddi átadó eseményen, Dr Katona György rektorhelyettes köszöntötte az egybegyűlteket, aki üdvözlő szavai mellett kiemelte a környezetbarát közlekedés fontosságát is.

 

A kerékpárral érkező munkatársakat és diákokat mostantól újonnan kialakított kerékpáros szervizpont is várja. Itt azonnali hibaelhárításra van lehetőség, közvetlenül a campus területén. Az intézmény ezzel is támogatni kívánja, hogy még többen válasszák ezt a környezetbarát közlekedési módot. Az egyetem fenntarthatósági törekvéseiről szólva Dr. Polgár András, egyetemi docens kiemelte a Soproni Egyetem elkötelezett a zöldmobilitás mellett, ezért került kiosztásra a 15 darab modern kerékpár, amelynek használatával csökken a károsanyag kibocsájtás.

Az eseményen került kihirdetésre a „Tekerj velünk Selmecig!” kilométer gyűjtésen alapuló program. A kezdeményezés kapcsán Elekné Dr. Fodor Veronika elmondta: bármely hazai egyetem, bármely szakos egyetemi hallgatója, oktatója, kutatója vagy bármely alkalmazottja szabadon csatlakozhat, mindenki részvételét várják az intézmény zöld weboldalán: https://greenuniversity.uni-sopron.hu/. A résztvevőket arra buzdítják, hogy kerékpáros alkalmazás segítségével kilométereket gyűjtsenek.

A kerékpárok beszerzése az RRF-2.1.2-21-2022-00011projekt keretében valósult meg.

Az M1 Híradó élő tudósítása az alábbi linken látható, 15.06-tól:

 

HÍRADÓ, 2023.05.16-i adás | MédiaKlikk (mediaklikk.hu)

 

A Sopron TV összefoglalója:

 

 

Cikk nyomtatása E-mail