Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Folytatódott a Soproni Nyugdíjasegyetem - A legnehezebb krízishelyzetekből is van kiút!

peniknyug.png

Nagy sikerű, személyes hangú előadással folytatódott a Soproni Nyugdíjasegyetem ingyenes rendezvénysorozata. Dr. Pásztor Enikő a családi összetartozás, a közös programok és a pozitív gondolkodás fontosságáról beszélt. Személyes példáján keresztül győzte meg a hallgatóságot, hogy a legnehezebb krízishelyzetekből is van kiút.

Új tudomány­ág a családok egységéért című elő­adásában dr. Pásztor Enikő, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Neveléstudományi és Pszichológiai Intézetének megbízott intézetigazgatója több oldalról közelítette meg az összetartó, a kihívásokhoz alkalmazkodó család fontosságát. Hangsúlyozta, az élet nehézségein a szerető család tudja átsegíteni az embert, ezért is sajnálatos, hogy napjainkban egyre ritkábbak a közös összejövetelek.

Mint mondta, kutatások igazolják, hogy a magyarok a kevésbé optimista emberek közé tartoznak, pedig ennek sok negatív velejárója van. A pesszimisták hajlamosak felnagyítani a legkisebb problémát, még akkor is, ha az élet valódi nehézségei elkerülték őket. Az igazi megpróbáltatást a világjárványok, a háborúk, a gazdasági válság jelentik, és természetesen a személyes tragédiák, a munkahely, a szeretett személy, vagy az egészség elvesztése. A betegségben döbben rá az ember, hogy amit addig nehézségként élt meg, eltörpül az egészség elvesztése mellett. Személyes példáján keresztül vezette le, hogy az ember életében egy-egy krízis nem csupán válságot jelenthet, hanem döntési helyzetet, fordulópontot és egyben esélyt is. - Rajtunk múlik, hogy a negatív gondolat át tud-e fordulni pozitívra - mondta.

 

A Kisalföld teljes cikke ezen a linken olvasható

Cikk nyomtatása E-mail