Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Egyetem és a Magyar Olimpiai Bizottság

A Magyar Olimpiai Bizottság 23 felsőoktatási intézménnyel írt alá együttműködési megállapodást szerdán, a Magyar Tudományos Akadémián megtartott ünnepség keretében a MOB Kettőskarrier-programjának kapcsán. 

A Soproni Egyetemet dr. Katona György oktatási rektorhelyettes, a SMAFC 1860 Soproni Egyetemet Horváth József elnök képviselte, hiszen kiemelkedő sportdiplomáciai sikert elérve egyedüli egyesületként Magyarország legrégebbi sportszervezete is az aláírók között szerepel. 
 
A Magyar Olimpiai Bizottság szeptember végén mutatta be Kettőskarrier-programját, amelynek küldetése, hogy a sportolóknak segítsen céljaik elérésében (legyen szó fizikai vagy mentális segítségről), illetve segítsen abban, hogy ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, illetve a sport és a munka között. A program része, hogy az élsportolók akár egyéni tanrend mellett mindenképp továbbtanulhassanak a versenyekre, vagy éppen az olimpiára való felkészülés mellett – ennek eredményeképp született meg a megállapodás szerdán 23 felsőoktatási intézménnyel: köztük 22 egyetemmel és egy főiskolával.
Cikk nyomtatása E-mail