Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

A Soproni Egyetem előkelő helyezései a nemzetközi szakrangsorokban

A közelmúltban váltak ismertté a 2023-as Round University Rankings (RUR) rangsorok eredményei, amelyen a Soproni Egyetem megszilárdította figyelemreméltó pozícióit.

 

Az értékelés során 20 mutató alapján vizsgálták az egyetemeket, melyeket négy fő kulcsterületre fókuszáltak: oktatás, kutatás, nemzetköziség és pénzügyi fenntarthatóság. Ezen dimenziók alapján a Soproni Egyetem kiemelkedő teljesítményt mutatott.

A nemzetköziség dimenziójában a "társszerzőség nemzetközi tudományos publikációkban" indikátorban elért világszíntű 4. helyezés kiemelkedőnek számít a műszaki tudományok és élettudományok területén. Emellett az egyetem "online láthatósága" is a világ első negyedébe pozícionálta, ami az online jelenlét és a nemzetközi ismertség erősítésének fontosságát hangsúlyozza.

A hallgató-oktató létszám arányában is kiemelkedő eredményeket értek el a Soproni Egyetemen, a műszaki tudományok területén a világ 27., míg a bölcsészettudományok terén a világ 32. helyezése igazolja a hallgatóbarát légkört és a hallgatókra fordított figyelmet.

Az oktatás területén elért eredmények különösen figyelemre méltók, a világ legjobb ezer egyeteme között abszolválta helyezéseit az élettudományokban, műszaki tudományokban, természet- és bölcsészettudományokban, valamint a társadalomtudományokban. A kutatás dimenzióban a bölcsészettudományokban elért 6. pozíció és a pénzügyi fenntarthatóság kulcsterületen elért 2. és 4. helyezések a műszaki, bölcsészettudományok és élettudományok területén azt mutatják, hogy az egyetem sikeresen ötvözi a kutatást és a pénzügyi stabilitást.

Ezen eredmények alapján a Soproni Egyetem világszerte kiváló helyezéseket ért el a bölcsészettudományokban, élettudományokban, természettudományokban, műszaki tudományokban és társadalomtudományokban. Az egyetem erőteljes teljesítményét az egyes specifikus indikátorokban elért kiemelkedő eredmények is alátámasztják.

 

 

Cikk nyomtatása E-mail