Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

A legfontosabb kérdések

Segítünk, hogy a jövődet meghatározó döntést megalapozottan tudd meghozni.

 

Éppen az egyetemek oldalait bújod, esetleg már a jelentkezési lapot töltenéd ki? Vagy most olvasol először egyetemi tudnivalókat? A Soproni Egyetem négy karának oktatási kínálata versenyképes tudást kínál. Érdeklődési körödnek megfelelően - legyen az reál vagy humán, agrár, műszaki, gazdasági, pedagógiai, művészeti vagy akár informatikai jellegű –bátran válogathatsz a szakok közül. Tanulmányaidhoz, szakmai felkészülésedhez minden segítséget, támogatást megadunk.

Jelentős elhatározás előtt állsz, hiszen egyszerre kell több dolgot kell figyelembe venned ahhoz, hogy a jövődet illetően felelős döntést hozz. Nem vagy könnyű helyzetben még akkor sem, ha már pontosan tudod, melyik pályát szeretnéd választani. Felmerülhet benned:

 

Milyen értéket képvisel majd a diplomám?

A Soproni Egyetem, hazánk egyik legpatinásabb egyeteme, ahol országosan egyedülálló szakokon tanulhatsz. Vannak duális képzéseink is, ahol már az első évtől kezdődően, azonnal szakmai gyakorlatot, pénzkereseti lehetőséget biztosítanak Számodra. Intézményünkben a gyakorlati életben használható tudás” nemcsak ígéret! Négy karunk mindegyikén piacképes diplomát szerezhetsz.

Az erdőmérnöki és faipari mérnöki képzéseink az országban egyedülállóak (unikálisak) ezekhez a szakmákhoz szükséges tudást kizárólag nálunk tudod megszerezni. A pedagógiai képzéseink az ország élvonalában vannak.  A Közgazdaságtudományi Kar széles nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik a külföldi felsőoktatási intézmények körében.
Egyetemünkön 2-4 féléven át ingyenes szakmai nyelvtanulási lehetőséget biztosítunk.  
Külföldi partneregyetemeinken ösztöndíjjal tanulhatsz tanulmányi és szakmai gyakorlati programokon, a nemzetközi tapasztalatokkal diplomád a munkaerőpiacon még értékesebbé válhat.
Oktatóink irányításával már az egyetem alatt bekapcsolódhatsz a szakmai, kutatói együttműködésekbe.


Mennyibe fog kerülni nekem és a családomnak a következő pár év?

Az intézményünk alapítványi formában működik. Ez, az állami ösztöndíjjal támogatott képzések mellett tovább szélesíti a lehetőségeket a hallgatók előtt. Van módod ezen kívül diákéveid alatt hazai és nemzetközi pályázatokra is jelentkezni.
Az oktatás helyszíneihez közel, öt kollégiumi épületben, közel ezer férőhely várja hallgatóinkat, korszerűen felszerelt szobákkal, sportolási, étkezési és szórakozásilehetőségekkel.


Milyen az egyetemi diákélet Sopronban?

Az UNESCO által is jegyzett selmeci diákhagyományoknak köszönhetően hagyományőrző karainkon olyan egyedi és különleges diákélet részesévé válhatsz, amelynek szellemisége garantáltan elkísér majd nem csak a Sopronban töltött éveid alatt, de egész életed folyamán.


Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek