Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Cseh zene fiatalosan!

 

A „Természetesen Zene!” hangversenysorozat második estjén 3 zeneakadémiai növendék 3 cseh zeneszerző 3 zongoratrióját játszotta el – 3 vastapsot kaptak. 

A Ligneum pódiumát fiatalos lendülettel, ugyanakkor óriási hangszeres rutinnal töltötték meg a fiatal muzsikuspalánták. A Sopronban szerdán bemutatkozó Trió Mikrokozmos tagjai csupán harmadévesek a Zeneakadémián, de máris szép zenei sikereket értek el: hazai és nemzetközi vendégszereplések és kamarazenei fesztiválok sora áll már mögöttük. Fóris Zsófia hegedűn, Forgó Boglárka csellón, Lescsinszky Áron pedig zongorán játszott: Dvořák, Martinů és Smetana műveket – volt köztük elégikus, meghökkentő és melodikus, úgyhogy minden közönségigénynek megfelelő volt a műsorválasztás.

A koncert végén a fiatalok lelkesen dicsérték a helyszínt: szerintük a Ligneum nemcsak kívülről emlékeztet a fővárosi Zene Házára… De itt jobb volt muzsikálni!

A Soproni Egyetem és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem közös hangversenysorozata a vizsgaidőszak után, február 28-án folytatódik: azon a szerdán a Zeneakadémia szaxofon kvartettje játszik majd modern műveket és klasszikus feldolgozásokat.

 

Cikk nyomtatása E-mail