„Tavaszváró” címmel szervezett főzőversenyt és táncházat a Soproni Egyetem Hallgatói Önkormányzata. A cél az volt, hogy a négy kar diákjai között erősödjön az összetartozás érzése és a selmeci diákhagyományokat őrző és felelevenítő rendezvények mellett egy új, színes program szülessen. A tavaszvárót a Benedek Elek Pedagóiai Kar Hallgatói Önkormányzata kezdeményezte. Hívásukra csatlakozott az Erdőmérnöki Kar, Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar és a Közgazdaságtudományi Kar diáksága és a nagy múltú hagyományőrző szervezetek is.
A főzőversenynek a soproni kampusz adott otthont, este pedig több mint 200 diák táncolt együtt a LIGNEUM rendezvényház nagytermében. A Soproni Egyetem jelenleg 3125 hallgatót számlál, ebből sokan levelező tagozaton tanulnak. A négy kar négy különböző tudományágat képvisel, egymással együttműködve zajlik az oktató és kutató munka a műszaki, gazdasági, kreatív vagy pedagógiai műhelyekben. Az élő selmeci diákhagyományok, a családias, összetartó közösség folyamatosan erősödik a Soproni Egyetem jelenlegi hallgatóinak összefogása által. Nekik köszönhetően fejlődik és alakul a Soproni Egyetem egyedi jellege.
Fotók: Zsólyomi Sámuel, Kertész Bence, Lacsnyi Mihály
Kapcsolódó tartalmak
- Drónok az oktatásban – a Természetesen Veled podcastben
- Regisztráció a Nyugdíjas Egyetem 14. évfolyam, 27. szemeszterére
- Tölts egy délutánt Erasmus és Stipendium Hungaricum hallgatóinkkal
- A Soproni Egyetem és tudományos partnerei a termálvizek biofilmjeiben kutatták az ősi folyamatokat
- Játssz ÖKOsan! – Indul a Soproni Egyetem és a GYSEV kvízjátéka
- Zenei élmények a Ligneumban -Fedezze fel a Soproni Egyetem rendezvényeit!
- Immáron emléktábla is őrzi a tantervújító Dr. Béldi Ferenc szellemi örökségét a Soproni Egyetemen
- Világ körüli út egy tanteremben – Nemzetközi hallgatók angolórája a Széchenyi István Gimnáziumban
- Kenyai kutatások - Pannónia Ösztöndíjprogrammal jutott el a Soproni Egyetem hallgatója Afrikába
- Hangszerek, formák, gondolatok – Üveges Péter a Természetesen Veled podcastban, képben és hangban