Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

SMAFC: bronzérmes a kosárcsapat!

Megverte a Veszprém csapatát a bronzéremért vívott párharcban a SMAFC kosárlabdacsapata, így a soproni gárda állhat a dobogó harmadik fokára az NBI/B Zöld csoportjában. 

Az első veszprémi mérkőzést a hazaiak nyerték, ám a soproni visszavágón a SMAFC nyert, így a harmadik mérkőzés döntött: a Veszprémben vívott párbajban hatalmas küzdelmet vívott a soproni gárda a bronzéremért, amit végül megszereztek! 

- Hatalmas öröm, hogy érmes helyen végzett a csapat! Titkon bíztunk már egy ideje abban, hogy döntőt játszhat a csapat, de azt gondolom, a fiúk mindent kihoztak ebből a szezonból, amit csak lehetett. Külön öröm, hogy a két utolsó összecsapásra az a soproni csapat tudott felállni, ami még ennél nagyobb eredményre is képes lehet - fogalmazott Horváth József, a SMAFC elnöke. Hozzátette, tisztában van azzal, hogy a bronzérem mögött mekkora munka van, Farkas Dávid edző és a csapat tagjai a maximumot adták az idei szezonban. 

Farkas Dávidot a  mérkőzés után meglepetés várta az öltözőben: ugyan nem pezsgővel, hanem vízzel, de játékosaitól megkapta a győztesnek járó hidegzuhanyt. Nem bánta...

- Hosszú és nehéz szezonon vagyunk túl, de az eredmény most kárpótol bennünket. A mindent eldöntő mérkőzésen sem adta könnyen magát a Veszprém: fizikális, gyors  meccs volt, az utolsó percig küzdöttek ellenfeleink az éremért. De ez most már a miénk! - mondta fáradtan, de örömmel Farkas Dávid. A veszprémi összecsapáson is volt miért izgulnia: kipontozódás és sérülés is nehezítette csapata dolgát, de végül 87-101-re nyert a SMAFC. S most csak ez számít! 

- A nehézségek leküzdésében már rutinunk van - vette át a szót a csapatkapitány, Kovács Benedek, utalva arra, hogy nem mindig tudtak teljes kerettel kiállni a mérkőzésekre. Sikerüket ennek ellenére abban látja, hogy csapatként tudtak működni, segítve, pótolva, erősítve egymást. A pályán tökéletes volt az együttműködés.

Cikk nyomtatása E-mail