Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Sikeres “Well-Being Day” a Soproni Egyetem külföldi hallgatóinak

A Hallgatói Támogató Szolgálat április 19-én szervezte meg második “Well-Being Day”-ét a Soproni Egyetem külföldi hallgatóinak.

A rendezvény tárlatvezetéssel indult az Esterházy-palotában, majd Dr. Didem Kepir Savoly adjunktus workshopjával folytatódott, “A szavakon túl – kommunikációs készségek a mindennapi életben” címmel. A workshop során Kepir Savoly az egyéni belső kommunikációra, a testbeszédre, az éber hallgatásra és beszédre, valamint az „én”-nyelvre összpontosított a kommunikációs konfliktusok megoldása érdekében. A tanulók lelkesen vettek részt interaktív és önreflektív tevékenységekben. Beszámoltak arról, hogy ezek a tevékenységek tudatosabbá tették őket önmagukat, saját kommunikációs stílusukat és kommunikációs készségeiket illetően.

Íme néhány résztvevői visszajelzés a workshopról:

„A workshopon lezajlott foglalkozások alkalmat adtak arra, hogy új embereket ismerjek meg a kollégiumból, és olyan témákról is beszélhessek, amelyekről soha nem gondoltam volna, hogy egy teljesen új emberrel vitatom majd meg. Ezen kívül felismertem a testbeszéd fontosságát, és azt, hogy néha jobb, ha hagyjuk az embereket beszélni és kifejezni magukat, ahelyett, hogy időről időre félbeszakítanám őket. Elég valakinek a szemébe nézni, hogy megértsük, hogyan érzi magát. Ez a workshop nagyon sokat adott nekem. Remélem, gyakrabban lesznek hasonló rendezvények."

„Ez a kommunikációs készségeket előtérbe helyező workshop hosszú idő óta az egyik legérdekesebb és leghasznosabb rendezvény, amelyen részt vettem. Közös ötleteléssel kezdtünk, és így elkészítettük a “kommunikáció” gondolattérképét. Megvitattunk néhány kommunikációs problémát is, amelyekkel gyakran találkozunk. A következő dolog, amiről beszéltünk, az önmagunkkal való kommunikáció volt. Úgy gondolom, hogy nagyszerű választás volt ez az előző téma után, mert erre nem számítottam, és ráébredtem, hogy a legtöbbször nem igazán kommunikálunk önmagunkkal, vagy nem úgy csináljuk, ahogy kellene, mert nem  igazán figyelünk a gondolattérképen használt szavakra, ha önmagunkról van szó."

 

Cikk nyomtatása E-mail