Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Partnerségi megállapodást kötött a Soproni Egyetem a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Soproni Egyetem közötti hosszú évekre visszanyúló és sikeres kapcsolat alapjain Prof. Dr. Tonk Márton, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora, és Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora, a két intézmény képviseletében tett újabb fontos lépést a két intézmény együttműködésének fejlesztése érdekében.

A megkötött partnerség célja a tudományos programok és kutatási projektek fejlesztése, különös figyelemmel a közös képzési területekre. Az intézmények vállalták, hogy a hagyományosan jó kapcsolatukat még szorosabbá téve, hatékonyan együttműködnek a tudományos fejlődés előmozdítása érdekében, ezzel támogatva a hallgatók és az oktatók szakmai fejlődését.

Az egyetemek közötti megállapodás lehetőséget teremt az intézmények hallgatói számára további szakmai gyakorlatokra és csereprogramokra, amelyek gazdagítják a kulturális és tudományos tapasztalatszerzést.

Az aktív információcsere egyik kulcsfontosságú eleme a megállapodásnak ezzel is hozzájárulva a tudományos és képzésfejlesztési tevékenységek hatékony összehangolásához. A most lefektetett tervek szerint az intézmények közösen szerveznek majd tudományos konferenciákat és szakmai találkozókat, elősegítve a kutatói és oktatói közösség kölcsönös, és szoros együttműködését.

Cikk nyomtatása E-mail