Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Nagy sikert aratott a „Székek” a Ligneumban

A Soproni Egyetem, a Nemzeti Színház és a Színház és Filmművészeti Egyetem együttműködésének keretében került bemutatásra Ionesco azonos c. abszurdjának szövegtöredékeinek felhasználásával készült kétszemélyes mozdulatszínházi darab. 

A „Székek” nemrégiben elnyerte a georgiai Shota Rustaveli Theatre and Film State University of Georgia egyetem szervezésében megrendezett International Festival of Etudes fődíját, melyet az alkotók saját maguk szerkesztettek, dramatizáltak, koreografáltak és adtak elő egyfelvonásos formában. A produkció során a humoros, ironikus és drámai pillanatok lendületes váltakozása volt jellemző, melyek szó szerint egy másodpercre sem hagyták unatkozni a közönséget. A játék halálosan komoly hangvételét a résztvevők egészen az utolsó pillanatig megőrizték, ezzel teljesen magukkal ragadva a nézőket, akik között sok egyetemi hallgató is helyet foglalt. 

A rendezvény ismét bizonyította, hogy az egyetemi közösség aktívan részt vesz a kulturális életben és nyitott a sokrétű művészi megnyilvánulásokra. Az előadást a közönség lelkes tapssal jutalmazta megköszönve a művészek - Kondákor Panka , Bari István -  kiemelkedő teljesítményét. 

 

Cikk nyomtatása E-mail