Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Válaszd a Soproni Egyetemet!

A Soproni Egyetem négy karral rendelkező, országos és regionális szerepű, nemzetközileg is jelentős felsőoktatási intézmény, a nyugat-dunántúli régió szellemi, oktatási és kutatási központja. Az egyetem karain az oktatás évszázados hagyományokra tekint vissza.

Találd meg a leginkább hozzád illő szakot

Többletpontok a felvételikor

Számold ki most!

Hírek

A Soproni Egyetem 289. Ünnepi Tanévzárója és az Erdőmérnöki Kar Diplomaosztója

A Soproni Egyetem 289. Ünnepi Tanévzárója és az Erdőmérnöki Kar Diplomaosztója

A Soproni Egyetem Központi Tanévzáróját és az Erdőmérnöki Kar diplomaosztó ünnepségét szerdán a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar aulájában tartották. Az ünnepségen 78 hallgató vehette át diplomáját, valamint számos tudományos előremenetelt igazoló oklevél is kiosztásra került. A 75, 70, 65, 60 és 50 évvel ezelőtt erdőmérnöki oklevelet szerzettek részére gránit-, rubin-, vas-, gyémánt- és aranydiplomát adományoztak.

Bővebben
A Soproni Egyetem a QS Europe listáján újra a legjobbak között!

A Soproni Egyetem a QS Europe listáján újra a legjobbak között!

A Soproni Egyetem javítva tavalyi helyezésén, a hazai 11. helyen szerepel a Quacquarelli Symonds (QS) Europe 2025 régiós ranglistán. A hazai egyetemek közül 15 felsőoktatási intézmény került fel az európai listára, de a teljes európai résztvevői létszám már elérte a 684-et. A Kelet-Európai régióból 133 egyetem képviseltette magát, melyek között a 80. helyen található a Soproni Egyetem.

Bővebben
Már dolgoznak a Soproni Egyetem női focistái

Már dolgoznak a Soproni Egyetem női focistái

Jó hangulatú átmozgató edzéssel kezdték meg a munkát az NB II-es szezonra készülő soproni női felnőtt labdarúgók.

Bővebben

Események

Nincs megjelenítendő esemény!

kar

87 képzés

3125 hallgató

1000 élmény

Egyetemünk története

Egyetemünk története

Ismerd meg történetünk, mely a Selmecbányán alapított Bányatisztképző Iskolától a modern, "zöld egyetem" szellemiségben működő Soproni Egyetem kialakulásáig rajzolja ívét a történelem idővonalán.

Bővebben

Bővebben

A SOPRONI EGYETEM A ZÖLD TALÁR DÍJ GYŐZTESE

A magyar felsőoktatási intézmények közül elsőként a „2030 – Climate Action” kategóriában a Soproni Egyetem megnyerte az ENSZ Környezetvédelmi Programja által támogatott és a brit székhelyű Egyetemek és Főiskolák Környezetvédelmi Szövetsége által 2004 óta gondozott Nemzetközi Zöld Talár Díjat!

loading

Zöld Egyetem

Zöld Egyetem

Soproni Egyetem múltjából adódóan, szellemiségében mindig is magáénak tudta a „Zöld Egyetem” koncepciót, melynek megvalósítása intézményi szinten összetett feladat. Egyetemünk a természeti, társadalmi, emberi környezetet az életminőség megőrzése és javítása érdekében igyekszik alakítani. Karait és tevékenységét a környezettudatos gondolkodásmód jellemzi. Ápolja az erkölcsi és emberi értékeket, célkitűzéseivel és működésével a régió és az egész ország szellemi felemelkedését szolgálja. Küldetése szerint: „Folyamatosan megújuló, (m)értékadó, egyetemi tudásközpont Közép-Európában.”

Bővebben
Soproni Egyetem

Soproni Egyetem

Cím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.

Elérhetőségek

Széchenyi terv