Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Válaszd a Soproni Egyetemet!

A Soproni Egyetem négy karral rendelkező, országos és regionális szerepű, nemzetközileg is jelentős felsőoktatási intézmény, a nyugat-dunántúli régió szellemi, oktatási és kutatási központja. Az egyetem karain az oktatás évszázados hagyományokra tekint vissza.

Találd meg a leginkább hozzád illő szakot

Hírek

Projekthét a Soproni Egyetemen

Projekthét a Soproni Egyetemen

A szemeszter legizgalmasabb hetére készülnek a Soproni Egyetem oktatói és hallgatói. Pünkösd után egész héten változatos témákon dolgoznak együtt az intézmény négy karának nappali tagozatos hallgatói. Ebben a félévben 52 különböző témájú projektből választhatta ki mindenki a számára legérdekesebbnek tűnő feladatot.

Bővebben
2023-ban is Soproni Egyetemi Napok

2023-ban is Soproni Egyetemi Napok

 

A tavalyi sikeres debütálást követően 2023 szeptemberében ismét megrendezésre kerülnek a Soproni Egyetemi Napok, amely hagyományteremtő szándékkal indult útjára 2022-ben. Az idei rendezvénysorozat első fellépői hamarosan bejelentésre kerülnek az esemény web oldalán és a Soproni Egyetem programjait népszerűsítő és összefoglaló facebook oldalon.

Bővebben
A negyedik sorozattal folytatódik a Soproni Egyetemi Almanach

A negyedik sorozattal folytatódik a Soproni Egyetemi Almanach

 

Május 27-én szombaton 16 órától már a negyedik sorozattal folytatódik a Soproni Egyetemi Almanach portrésorozata, amelyben az intézmény legendás professzoraival, oktatóival, szakemberei mesélnek életútjukról, Pluzsik Tamás mikrofonja előtt. 

Bővebben
Nemzetközi Piknik a Páneurópai Piknik Parkban a Soproni Egyetem hallgatói számára

Nemzetközi Piknik a Páneurópai Piknik Parkban a Soproni Egyetem hallgatói számára

 

Május 20-án a Soproni Egyetem hallgatói egy nagyon fontos történelmi eseményről, a Páneurópai Piknikről tudhattak meg többet. Ez elsősorban külföldi hallgatóinknak jelentett újdonságot, akik örömmel bővítették tudásukat a magyar történelemről és kultúráról

Bővebben

Események

kar

87 képzés

2676 hallgató

1000 élmény

Egyetemünk története

Egyetemünk története

Ismerd meg történetünk, mely a Selmecbányán alapított Bányatisztképző Iskolától a modern, "zöld egyetem" szellemiségben működő Soproni Egyetem kialakulásáig rajzolja ívét a történelem idővonalán.

Bővebben

Bővebben

A SOPRONI EGYETEM A ZÖLD TALÁR DÍJ GYŐZTESE

A magyar felsőoktatási intézmények közül elsőként a „2030 – Climate Action” kategóriában a Soproni Egyetem megnyerte az ENSZ Környezetvédelmi Programja által támogatott és a brit székhelyű Egyetemek és Főiskolák Környezetvédelmi Szövetsége által 2004 óta gondozott Nemzetközi Zöld Talár Díjat!

loading

Zöld Egyetem

Zöld Egyetem

Soproni Egyetem múltjából adódóan, szellemiségében mindig is magáénak tudta a „Zöld Egyetem” koncepciót, melynek megvalósítása intézményi szinten összetett feladat. Egyetemünk a természeti, társadalmi, emberi környezetet az életminőség megőrzése és javítása érdekében igyekszik alakítani. Karait és tevékenységét a környezettudatos gondolkodásmód jellemzi. Ápolja az erkölcsi és emberi értékeket, célkitűzéseivel és működésével a régió és az egész ország szellemi felemelkedését szolgálja. Küldetése szerint: „Folyamatosan megújuló, (m)értékadó, egyetemi tudásközpont Közép-Európában.”

Bővebben
Soproni Egyetem

Soproni Egyetem

Cím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.

Elérhetőségek