Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Válaszd a Soproni Egyetemet!

A Soproni Egyetem négy karral rendelkező, országos és regionális szerepű, nemzetközileg is jelentős felsőoktatási intézmény, a nyugat-dunántúli régió szellemi, oktatási és kutatási központja. Az egyetem karain az oktatás évszázados hagyományokra tekint vissza.

Találd meg a leginkább hozzád illő szakot

Többletpontok a felvételikor

Számold ki most!

Hírek

Élenjáró Kutatások: Friss Siker a Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziumán

Élenjáró Kutatások: Friss Siker a Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziumán

 

Első helyezést ért el a közelmúltban Király Éva, a Soproni Egyetem, Erdészeti Tudományos Intézet munkatársa, a II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziumán.

Bővebben
Dr. Pásztor Enikő a Soproni Egyetem oktatási rektorhelyettese

Dr. Pásztor Enikő a Soproni Egyetem oktatási rektorhelyettese

2024. február 16-tól Dr. Pásztor Enikő, a Benedek Elek Pedagógiai Kar Neveléstudományi és Pszichológiai Intézetének igazgatója kapott felkérést Prof. Dr. Fábián Attila rektortól az oktatási rektorhelyettesi feladatok ellátására.

Bővebben

Események

Diplomaosztó ünnepélyes Kari Tanács ülés 2024. június 28. 10:00 - 12:00

kar

87 képzés

2676 hallgató

1000 élmény

Egyetemünk története

Egyetemünk története

Ismerd meg történetünk, mely a Selmecbányán alapított Bányatisztképző Iskolától a modern, "zöld egyetem" szellemiségben működő Soproni Egyetem kialakulásáig rajzolja ívét a történelem idővonalán.

Bővebben

Bővebben

A SOPRONI EGYETEM A ZÖLD TALÁR DÍJ GYŐZTESE

A magyar felsőoktatási intézmények közül elsőként a „2030 – Climate Action” kategóriában a Soproni Egyetem megnyerte az ENSZ Környezetvédelmi Programja által támogatott és a brit székhelyű Egyetemek és Főiskolák Környezetvédelmi Szövetsége által 2004 óta gondozott Nemzetközi Zöld Talár Díjat!

loading

Zöld Egyetem

Zöld Egyetem

Soproni Egyetem múltjából adódóan, szellemiségében mindig is magáénak tudta a „Zöld Egyetem” koncepciót, melynek megvalósítása intézményi szinten összetett feladat. Egyetemünk a természeti, társadalmi, emberi környezetet az életminőség megőrzése és javítása érdekében igyekszik alakítani. Karait és tevékenységét a környezettudatos gondolkodásmód jellemzi. Ápolja az erkölcsi és emberi értékeket, célkitűzéseivel és működésével a régió és az egész ország szellemi felemelkedését szolgálja. Küldetése szerint: „Folyamatosan megújuló, (m)értékadó, egyetemi tudásközpont Közép-Európában.”

Bővebben
Soproni Egyetem

Soproni Egyetem

Cím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.

Elérhetőségek