Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Válaszd a Soproni Egyetemet!

A Soproni Egyetem négy karral rendelkező, országos és regionális szerepű, nemzetközileg is jelentős felsőoktatási intézmény, a nyugat-dunántúli régió szellemi, oktatási és kutatási központja. Az egyetem karain az oktatás évszázados hagyományokra tekint vissza.

Találd meg a leginkább hozzád illő szakot

Többletpontok a felvételikor

Számold ki most!

Hírek

Emlékezés és Öröm: Budai Ilona Népdaléneklési Találkozó a Soproni Egyetemen

Emlékezés és Öröm: Budai Ilona Népdaléneklési Találkozó a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara idén ünnepli a soproni óvóképzés 125. évfordulóját. Az évfordulóhoz kapcsolódva idén számos szakmai és kulturális rendezvény várja az érdeklődőket. 

Bővebben
Tartalmas Szakmai Hét a Soproni Egyetemen

Tartalmas Szakmai Hét a Soproni Egyetemen

 

A húsvéti ünnepkört követő héten tartotta a Soproni Egyetem szakmai hetét, ahol tartalmas programokkal, a tantermeken kívüli aktivitásokkal töltötték a hetet az intézmény hallgatói. A diákoknak lehetőségük nyílt a tanulmányaikon kívüli tudásmegosztásra, gyakorlati tapasztalatszerzésre, valamint az egyetemi közösség építésére.

Bővebben

Események

Diplomaosztó ünnepélyes Kari Tanács ülés 2024. június 28. 10:00 - 12:00

kar

87 képzés

3125 hallgató

1000 élmény

Egyetemünk története

Egyetemünk története

Ismerd meg történetünk, mely a Selmecbányán alapított Bányatisztképző Iskolától a modern, "zöld egyetem" szellemiségben működő Soproni Egyetem kialakulásáig rajzolja ívét a történelem idővonalán.

Bővebben

Bővebben

A SOPRONI EGYETEM A ZÖLD TALÁR DÍJ GYŐZTESE

A magyar felsőoktatási intézmények közül elsőként a „2030 – Climate Action” kategóriában a Soproni Egyetem megnyerte az ENSZ Környezetvédelmi Programja által támogatott és a brit székhelyű Egyetemek és Főiskolák Környezetvédelmi Szövetsége által 2004 óta gondozott Nemzetközi Zöld Talár Díjat!

loading

Zöld Egyetem

Zöld Egyetem

Soproni Egyetem múltjából adódóan, szellemiségében mindig is magáénak tudta a „Zöld Egyetem” koncepciót, melynek megvalósítása intézményi szinten összetett feladat. Egyetemünk a természeti, társadalmi, emberi környezetet az életminőség megőrzése és javítása érdekében igyekszik alakítani. Karait és tevékenységét a környezettudatos gondolkodásmód jellemzi. Ápolja az erkölcsi és emberi értékeket, célkitűzéseivel és működésével a régió és az egész ország szellemi felemelkedését szolgálja. Küldetése szerint: „Folyamatosan megújuló, (m)értékadó, egyetemi tudásközpont Közép-Európában.”

Bővebben
Soproni Egyetem

Soproni Egyetem

Cím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.

Elérhetőségek

Széchenyi terv