Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Erdészeti Szakmai Napok a Soproni Egyetemen

Hallgatói konferencia és nemzetközi találkozó is zajlott párhuzamosan a Soproni Egyetemen. A kétnapos intenzív program résztvevői a tapasztalatcsere jegyében találkoztak. 

 A felsőoktatási intézmény ifjúsági szervezeteinek tagjai és az érdeklődők a Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézete és Magyarország Párizsi Nagykövetsége szervezésében megtartott nemzetközi szakmai tanácskozás előadásaiba pillanthattak bele. Itt francia és algériai erdészeti szakemberek tartottak előadásokat a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodás erdészeti vonatkozásairól. 
A Soproni Egyetem ifjúsági szervezetei a Herman Ottó Szakkollégium és a Kaán Károly Ökoklub az Erdőmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzata segítségével szervezték meg a hallgatói konferenciát. (2024. 04. 16-17.)

A rendezvény az alábbi célokat tűzte ki maga elé: 
- Lehetőséget teremteni a diákoknak, hogy bemutassák kutatási területeiket
- Közelebb hozni egymáshoz a szakmai tevékenységgel foglalkozó egyetemi diákszervezeteket
- Plusz, érdekes tudást adni, ami segíti és motiválja őket a további szakmai fejlődésben.

A konferencia első napján behatóbban megismerkedhettek olyan témakörökkel, mint például a legújabb fahasználati gépek és technológiák, az erdők szénmegkötése, de akár a mesterséges intelligenciáról és a tanulási stratégiákról is tanulhattak sok újat a diákok.

 A második nap elsősorban a hallgatók kutatásairól szólt. A Soproni Egyetem Ligneum Rendezvényházában párhuzamosan zajlottak az algériai és francia előadók előadásai az ERTI szervezésében, illetve a hallgatók kutatási területeinek bemutatása az alagsori teremben. Az algír és francia előadók által megismerhették az érdeklődők a szakma nemzetközi vonatkozásait, illetve más országok klímastratégiáját. Ez idő alatt a kutatási tevékenységet végző hallgatók számára lehetőség nyílt előadói tapasztalat szerzésére, kutatásuk összefoglalására és ismertetésére, mely jó gyakorlási lehetőséget adott a majdani TDK, illetve védési előadásokhoz.

A Herman Ottó Szakkollégium 2024.04.30-án a nagyközönségnek is bemutatkozik. A soproni Esterházy Palota-Erdészeti Múzeumban kerekasztal beszélgetéssel várják a fiatalok az érdeklődőket.

BemutatkozikaHermanOSZK.jpg

Cikk nyomtatása E-mail