Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Érdekes emberek, tartalmas beszélgetések, ingyenes podcast beszélgetések a Soproni Egyetemen

2024. május 16 csütörtök– 15 óra LIGNEUM – Ürge-Vorsatz Diána előadása - Mit tehetünk egy élhetőbb jövőért?

Regisztrálj:  

https://docs.google.com/forms/d/1181gCZY_DYcayG5gBAslKDhl4g23KwjKJlvF708HjvE/viewform?edit_requested=true

Ürge-Vorsatz Diána, a Közép-európai Egyetem (CEU) Környezettudományi és Környezetpolitikai Tanszékének professzora, az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) alelnökének előadása.
Hogyan reagálhatunk a napjainkban egyre divatosabb világvége narratívákra? Valóban minden össze fog omlani, vagy van kiút? Ürge-Vorsatz Diána bemutatja a legfrissebb adatokat az éghajlatváltozásról és a biológiai sokféleség válságáról, majd áttekinti azokat a tudományos alapú megoldási lehetőségeket, amelyek útmutatást nyújthatnak a jelenlegi helyzet kezeléséhez.
A tudás rendelkezésre áll, és ha összhangba hozzuk mindennapi cselekedeteinkkel, akkor kirajzolódik egy pozitív jövőkép. Ürge-Vorsatz Diána előadása során megmutatja, hogyan gyakorolhatunk hatást a változás eléréséhez.

2024. május 16 csütörtök– 17 óra LIGNEUM – Fogat. Örökbe! Farkas Zolek beszélgetése


Még több infó:  https://sopronfest.hu/programok/fogat-orokbe-farkas-zolek-beszelgetese/


Így varázsolnak magabiztos mosolyt a mélyszegénységben élő gyerekek arcára az InDaHouse tanodáiban!

Két lelkes ember és egy hatalmas adag segíteni akarás.
Egy véletlen Sopron-Budapest vonatúttal és egy gyökérkezeléssel kezdődött az egész Fogat.Örökbe projekt. Mára Farkas Zolek és fogorvosa, Dr. Kovács Alexandra, kis csapatukkal kiegészülve mélyszegénységben élő gyerekeknek szervez prevenciós élményfoglalkozást. Az egyre bővülő csapatuk folyamatosan újabb és újabb programokat indít, amivel a fogászati egészségmegőrzést és a rendszeres fogászati szűrést támogatják. Miként kapcsolódik a kultúra és az egészségmegőrzés? Hogyan lehet hatékony prevenciós programot felépíteni? Milyen kihívások és örömök ösztönzik őket a növekedésre? Fontos-e a prevenció és mit is jelent pontosan? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a résztvevők. 

Vendégük Benkő Fruzsina, az idén 10 éves InDaHouse Hungary Egyesület vezetője, aki tanodai oldalról mesél a prevenció fontosságáról.

Résztvevők:
Dr. Kovács Alexandra – Szakmai vezető – Fogat. Örökbe. Projekt
Farkas Zolek – CEO – Fogat. Örökbe. Projekt
Benkő Fruzsina – InDaHouse Hungary Egyesület
 

 

 


 

Cikk nyomtatása E-mail