Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Vár a Soproni Egyetem 2024 szeptemberében induló képzéseire!

December 21-én elindult a felsőoktatási felvételi, már jelentkezhettek az egyetemek szeptemberben induló képzéseire. A jelentkezéseket február 15-én éjfélig adhatjátok le. Ingyenesen idén is három, összesen pedig hat képzési helyet jelölhettek meg, mind a hat képzés megjelölhető állami és önköltséges finanszírozási formában is.

A felsőoktatási felvételi eljárás menetét, a pontszámítási módszereket, a meghirdetett képzéseket és az érvényes jelentkezéshez szükséges minden további információt az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu oldalon közzétett Felvételi tájékoztató és a Meghirdetett képzések tartalmazzák. A tájékoztató és a meghirdetett képzések információi 2024. január végéig frissülnek, ezért javasolt a jelentkezési határidő előtti folyamatos tájékozódást.

A megújult felvételi szabályokkal párhuzamosan a felvi.hu több felülete frissült: megújult a Tájékoztató és az egyetemek, főiskolák meghirdetéseinek felülete. Az ugyancsak frissült pontszámító kalkulátorban egyszerre három szakra is lehet pontszámot kalkulálni. A korábbi évek felsőoktatási statisztikái és ponthatárai pedig interaktív, új felületen böngészhetők.

A felsőoktatásba jelentkezni kizárólag az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu-n elérhető E-felvételi rendszerében lehet, 2024. február 15-én éjfélig; a felület a jelentkezési határidőig folyamatosan elérhető lesz. Új elem az is, hogy a felvi.hu-n, az E-jelentkezési felületen a regisztráció is Ügyfélkapun keresztül történik.

A felvételi során ingyenesen három, összesen pedig hat képzésre lehet jelentkezni, és megjelölhető mind a hat képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is. A jelentkezőknek meg kell határozniuk a kiválasztott képzések sorrendjét, kifejezve ezzel preferenciájukat, ugyanis egy jelentkező csak egy helyre vehető fel, mégpedig az általa megjelöltek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri, vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

 

 

További részletek a felvi.hu oldalon olvashatók.

 

További információk a Soproni Egyetem Képzéseiről és a pontszámítási szabályokról: 

Nézz körül a képzéseink között, és jelentkezz február 1️⃣5️⃣-ig!

A képzésekre vonatkozó pontszámítási szabályok

 

 

 

Cikk nyomtatása E-mail