Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Dr. Pásztor Enikő a Soproni Egyetem oktatási rektorhelyettese

2024. február 16-tól Dr. Pásztor Enikő, a Benedek Elek Pedagógiai Kar Neveléstudományi és Pszichológiai Intézetének igazgatója kapott felkérést Prof. Dr. Fábián Attila rektortól az oktatási rektorhelyettesi feladatok ellátására.


Dr. Pásztor Enikő az 1980-as évek végén az akkori Soproni Óvóképző Főiskolán végzett német nemzetiségi óvodapedagógusként, majd a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerezte meg nemzetközi marketing üzemgazdász végzettségét. A pedagógiatanár MA diploma megszerzéséhez szükséges felsőoktatási gyakorlatát a Nyugat-magyarországi Egyetemen végezte el. Később már oktatóként tevékenykedett az egyetemen. PhD fokozatát az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán, a Neveléstudományi Doktori Iskolában szerezte. Fő kutatási területei közé tartozik a korai idegennyelv-fejlesztés, a játék- és óvodapedagógia, valamint a reziliencia fejlesztésének lehetőségei a nevelési/oktatási intézményekben.

Dr. Pásztor Enikő Dr. Katona Györgyöt váltja az oktatási rektorhelyettesi tisztségben, aki az év elején mondott le megbízatásáról, azonban a Benedek Elek Pedagógiai Karon továbbra is oktatóként tevékenykedik.

Rektorhelyettes Úrnak hálásan köszönjük a Soproni Egyetem vezetőjeként 2018 óta végzett áldozatos, mindig az intézmény érdekeit szem előtt tartó tevékenységét! 

Cikk nyomtatása E-mail