Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

A Soproni Egyetem adventi hangversenye

Karácsonyhoz közeledve a Soproni Egyetem lélekmelengető zenés-verses adventi műsorral csatlakozott a közös ünnepváráshoz. A Ligneumban szervezett egyetemi hangversenyen kórusének, zongora, cselló és fuvola előadásokat hallhatott a közönség.

Az eseményen bemutatkozott az egyetemi polgárok közreműködésével létrejött adventi kórus, továbbá Shimizu Yosuke csellóművész, aki Bach, Saint Saens, Kodály és Sosztakovics műveinek káprázatos előadásával nyűgözte le a közönséget.
A rendezvényen Prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora köszöntőjében kiemelte, hogy a Soproni Egyetemen már hagyomány, hogy az oktatókkal, a hallgatókkal és a barátaikkal közösen hangversennyel hangolódnak az ünnepekre. 


A rendezvényen dr. Veres András győri megyéspüspök mondott ünnepi áldást. - Fontos, hogy lelkileg is felkészüljünk az ünnepekre és a családtagjainkkal, szeretteinkkel együtt kerüljünk közelebb az Istenhez és Jézus Krisztushoz. Erről szól az adventi időszak - osztotta meg gondolatait.

"Ahogy közeledik a karácsony, a Soproni Egyetem is csatlakozott a közös ünnepvárás hangulatához egy lélekmelengető zenés-verses adventi műsorral. A Ligneumban rendezett egyetemi hangversenyen a közönség élvezhette a kóruséneket, zongorát, csellót és fuvolát.

Az eseményen bemutatkozott az egyetemi polgárok közreműködésével létrejött adventi kórus, valamint Shimizu Yosuke csellóművész is, aki Bach, Saint Saens, Kodály és Sosztakovics műveivel lenyűgözte a közönséget.

A rendezvényen Prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora köszöntőjében kiemelte, hogy már hagyomány a Soproni Egyetemen az oktatókkal, hallgatókkal és barátaikkal közösen egy hangversennyel készülni az ünnepekre. Személyes hangvételű ünnepi gondolatait Dr. Jánoska Ferenc intézetigazgató osztotta meg. 

Dr. Veres András, a győri megyéspüspök is részt vett a rendezvényen, és ünnepi áldást osztott meg. „Fontos, hogy lelkileg is felkészüljünk az ünnepekre, és szeretteinkkel együtt közelebb kerüljünk az Istenhez és Jézus Krisztushoz. Erről szól az adventi időszak” - osztotta meg gondolatait."

 

Cikk nyomtatása E-mail