Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Újabb kortárs segítők a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetem Szenátusának jelenlétében 2023. november 8-án újabb 4 hallgató vette át Prof. Dr. Fábián Attila Rektor úrtól a kortárs segítő képzés elvégzését igazoló tanúsítványt, csatlakozva ezzel a meglévő, immár 13 fős kortárs segítő csoporthoz.

A hallgatók részt vettek az Egyetem által szervezett szakmai felnőttképzésen, ahol Dr. Tóth-Merza Katalin klinikai szakpszichológus, egyetemi docens, (Benedek Elek Pedagógiai Kar), Dr. Závoti Józsefné egyetemi docens, (Benedek Elek Pedagógiai Kar Neveléstudományi és Pszichológiai Intézet), Ujfaludi Anna tanácsadó pszichológus, és Stummerné Nagy Ágnes koordinátor, szakmai vezető (SOE Hallgatói Támogató Szolgálat) előadók a segítői készségfejlesztésre irányuló szakmai ismereteket adtak át a résztvevőknek. 

A hallgatók empatikus hozzáállással, felkészülten vállalják a segítségre szoruló hallgatók támogatását, és adott esetben szakemberhez kísérését.

Stummerné Nagy Ágnes az új kortárs segítők bemutatásakor zárszavában kiemelte, hogy „a tanúsítványon az Egyetem bélyegzője egyfelől valóságos, ahogyan ezeken a hallgatókon keresztül is életté válik majd a kortárs segítés, másfelől jelképes, amiképp reménységgel még inkább elpecsételi elköteleződésüket ebben az önkéntes, nemes szolgálatban.”

Ezt követően a Szenátusi ülés köszöntötte az új kortárs segítőket: Csibi Laura Annát, Halász Viktóriát, Kovács Ákost és Tutsek Benjámint, akiknek elérhetősége a kortárs segítő csoport oldalán megtalálható.

 

Cikk nyomtatása E-mail