Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Tehetség és kitartás a sportban és az egyetemi tanulmányokban

A vizsgaidőszak közepette szerepelt a Magyar Női Kosárlabda Válogatott tagjaként Olimpiai Selejtező Tornán Varga Aliz, a Soproni Egyetem hallgatója. A végletekig kiélezett utolsó, Spanyolország elleni mérkőzésen egy ponttal alulmaradt a nemzeti együttes, így nem sikerült a kvalifikáció, de hallgatónk számára mindenképpen emlékezetesen teltek az elmúlt hetek.

A válogatott bő keretében szerepelt még Sitku Zsuzsanna is, aki az elmúlt év szeptemberében kezdte meg tanulmányait a Benedek Elek Pedagógiai Kar Sportszervező szakán. A szűkített keret 12 fős tagjaként Varga Aliz léphetett pályára, aki elsősorban a Japán elleni győzelem megszerzésében szerzett elvitathatatlan érdemeket.

A Sopron Basket játékosa a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán tanul nemzetközi gazdálkodási szakon angol nyelven, továbbá a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar tervezőgrafikus hallgatója.

„Szerencsére a tanrendemnek és a tanáraimnak köszönhetően sikerült eleget tennem a vizsgakötelezettségeimnek a felkészülés kezdete előtt, de persze ez nem azt jelenti, hogy ne foglalkoztam volna a tanulmányaimmal. A felkészülés során az edzések közötti időben sikerült egy kis időt szánnom az egyetemi teendőimre is, ami feltöltődést és pozitív energiákat adott." – mondta el Varga Aliz.

 

A Soproni Egyetem büszke arra, hogy ilyen sokoldalú és tehetséges hallgatók képviselik az egyetemet.

Az intézmény támogatja sportolóit, ezért is alapított sportösztöndíjat az aktívan sportoló hallgatók számára. A magas szintű egyetemi tanulmányokat folytató, élsportoló hallgatókat ezzel nemcsak honorálni, de ösztönözni is szeretnék, ezért egyéni tanrendet biztosítanak számukra.

 

Fotók: www.fiba.com

Cikk nyomtatása E-mail