Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Mikrokozmosz a Ligneumban!

A „Természetesen Zene!” hangversenysorozat novemberi koncertjén a Zeneakadémia 3 fiatal muzsikusa 3 zongoratrióval és új névvel várja a soproni zenebarátokat.

A Ligneum Rendezvényházban november 15-én 19:00 órakor a Trió Mikrokozmosz fantázianevű formáció lép a közönség elé. A most harmadéves zeneakadémisták ugyan évek óta együtt muzsikálnak, nevet mégis csak nemrégiben választottak maguknak. A Mikrokozmosz trió tehát Sopronban „debütál”, de a névválasztás mögött sok közös hazai és külföldi koncertélmény van már. A trióban Fóris Zsófia hegedűn, Forgó Boglárka csellón, Lescsinszky Áron pedig zongorán játszik majd a Ligneumban.

A fiatalok többször felléptek a Zeneakadémián, a Magyar Zene Házában, nyáron a Művészetek Völgyében, Prágában és Németországban. Nemrégiben elnyerték a IX. Országos Kamarazene Verseny első díját, februárban pedig a Weiner Leó verseny fődíját és közönségdíját is megkapták. November közepén a soproni zenebarátok és a cseh-szimpatizánsok szívét is meghódíthatják. Műsorukon ugyanis 3 cseh komponista 3 zongoratriója lesz hallható: Dvořák, Martinů és Smetana művei szólalnak meg a Soproni Egyetem rendezvényházában.

Bérletek már csak korlátozott számban vásárolhatóak a soproni egyetem webshopjában, a helyszínen 3.000.- Ft-os áron lehet alkalmi belépőt váltani – úgyhogy aki nem akar lemaradni, annak érdemes időben a Ligneumba érkeznie!

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Soproni Egyetem együttműködésében életre hívott „Természetesen zene!” fantázianevű hangversenysorozat a vizsgaidőszak után, 2024 február 28-án folytatódik majd: akkor a Zeneakadémia Szaxofon kvartettje játszik majd modern műveket és klasszikus átiratokat. Az októberi nyitóhangverseny tapasztalata ezúttal is azt ígéri: a klasszikus klassz!

 

Cikk nyomtatása E-mail