Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Városismereti Kincskeresés a Soproni Egyetem külföldi hallgatóinak részvételével

intkincs34.jpg

Október 20-án a Soproni Egyetem külföldi hallgatói új szemszögből fedezhették fel a várost: a legelső Városismereti Kincskeresés során.

Az első program egy 45 perces utazás volt az ikonikus Sopron Városnéző Vonattal, amely bemutatta a Várkerületet és a Lőverek egyes részeit. A délután további része a játéké volt, amelyben a tanulóknak különféle kihívásokon kellett keresztülmenniük, hogy pontokat szerezzenek egy speciális játékmester, Boo segítségével:

„Boo vagyok, más néven Selmec Szelleme.

Hozzátok hasonló hallgatók hoztak magukkal a Soproni Egyetem elődjének otthonából, Selmecbányáról. A magyar hallgatók számára én váltam az Önzetlen segítségnyújtás, az Őszinte barátság, a Szeretet, és a Tisztelet képmásává.

Most titeket kísértelek és állítalak bonyolult kihívások elé, hogy megbizonyosodjak arról, megérdemlitek, hogy részesüljetek értékes ajándékaimban és barátságomban.

Figyelmeztetlek: ezeknek a feladatoknak a teljesítése lehetetlen lesz, ha nem fogtok össze és dolgoztok együtt.

Tarts velem ezen a kalandon…ha mersz.”

A feladatok között volt Sopron számos nevezetességének felkutatása és hozzájuk kapcsolódó kérdések megválaszolása; fényképes kihívások a különböző helyekhez rendelt speciális utasításokkal; és 3 megálló bonyolultabb feladatokkal: „1 perc és nyersz” játékok, „Sopron Activity” és „Cup of positiviTEA”. A nehezebb kihívások természetesen nagyobb jutalommal járnak, így a résztvevőknek itt volt lehetőségük kuponokat nyerni a játék frissítőpontjaira - Baranka Desszert és Kávé, Cézár Pince és Koffer Bor&Bár.

A fent említett játékok közül kettőt a Kortárs Segítő Csoport tagjai terveztek és kiviteleztek – külön köszönet nekik!

„A Kortárs Segítők közül többen is részt vettünk a programon. Az Activity és a Cup of positiviTEA állomásokat vittük. Az elsőnél el kellett mutogatniuk soproni nevezetességeket, az EMK-hoz és a BPK-hoz köthető kifejezéseket. A másik állomáson különböző teákat, illóolajokat, illatokat kellett beazonosítaniuk a játékosoknak. Összességében nagyon pozitívan sikerült az esemény, a csapatok is azt mondták, hogy tetszettek a feladataink. Ezen kívül fontosnak tartjuk, hogy kortárs segítőként a külföldi hallgatókhoz is elérjünk, tudják, hogy minket is kereshetnek, ha szükségük van támogatásra az ittlétük alatt.”

Muraközy Lili, Kortárs Segítő

A játék állomásaival kapcsolatos további érdekességek és az eseményen készült fotók elérhetők Boo Instagram oldalán.

Cikk nyomtatása E-mail