Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Soproni Nyugdíjasegyetem: érdekességek a 100 éves soproni botanikus kertről

Fotó: Máthé Daniella

 

Soproni Nyugdíjasegyetem legutóbbi összejövetelén Péterfalvi Ág­­nes tájépítész, a Soproni Egyetem 100 éves botanikus kertjének vezetője tartott előadást Élő ékszerdoboz a Lőverek aljában címmel. Bemutatta a kert történetét, növényritkaságait és az ott folyó munkát.

A Kisalföld tudósítása az alábbi linken olvasható: 

https://www.kisalfold.hu/helyi-eletstilus/2023/11/soproni-nyugdijasegyetem-erdekessegek-a-100-eves-soproni-botanikus-kertrol

 

A Soproni Nyugdíjasegyetem további programjai: 

 

November 14-én lesz a Soproni Nyugdíjas­egyetem 125. előadása, amikor prof. dr. Obádovics Csilla egyetemi tanár, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar Széchenyi István Doktori Iskolájának vezetője arról értekezik, hogy mire jó a statisztika és mire nem. 

November 28-án dr. Félix Melinda, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet adjunktusa Szívügyünk a cukorbetegség címmel közérdekű témát jár körbe és hasznos tanácsokat ad az egészségmegőrzéshez. Az őszi szemeszter utolsó előadása kivételesen nem kedden, hanem december 14-én, csütörtökön lesz. Ezen Mindnyájan voltunk egyszer az akadémián… címmel dr. Bende Attila, az Erdőmérnöki Kar Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézetének egyetemi adjunktusa a diákhagyományok történetét eleveníti fel Selmectől Sopronig. 

 

 

 

Cikk nyomtatása E-mail