Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Soproni Egyetem - Megállapodás óvodai nevelő technikus képzésről a régió szakképzési centrumaival

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Egyetem és a dunántúli régió 5 okleveles óvodai nevelő technikus képzést folytató szakképzési centruma

Az  Soproni Egyetem képviseletében Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora és Dr. Varga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja, valamint a győri, nagykanizsai, soproni, tatabányai és zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja írta alá az okleveles óvodai nevelő technikusképzés megvalósítását elősegítő együttműködési megállapodást.  A program magában foglalja a közös tantervek kidolgozását, a kölcsönös szakmai támogatást, ezzel elősegítve az eredményes felvételt az óvodapedagógus képzést folytató felsőoktatási intézménybe.

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara idén ünnepélyes keretek között emlékezik meg a 125 éves óvodapedagógus képzésről. A kart mindig is jellemezte a tradíciókra épülő magas színvonalú szakmai munka, a magyar óvodapedagógus képzésben betöltött vezető szerep. Az intézmény vezetősége és oktatói fontosnak tartják a gyakorlatorientált képzést, a legújabb kutatások tantárgyi keretekbe történő integrációját, valamint ezek közvetítését a gyakorló óvodapedagógusok számára szervezett továbbképzéseken, tréningeken. A múlt eredményeiből fakadóan nem volt kérdés, hogy a dunántúli régió magas színvonalú pedagógiai képzést végző technikumai, Győrből, Csornáról, Tatabányáról, Zalaegerszegről és Nagykanizsáról együtt képzelik el az okleveles óvodai nevelő technikusi képzés megvalósítását a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karával. 

Az aláírást követően a résztvevők egy szakmai workshop keretében meghatározzák az együttműködés alapelveit és a képzés kidolgozásának a menetét.

 

A Kisalföld napilap beszámolója:

 

https://www.kisalfold.hu/helyi-kozelet/2024/03/egyuttmukodesi-megallapodast-irtak-ala-a-soproni-egyetemen-okleveles-ovodai-nevelo-technikus-kepzest-inditanak-galeria

 

A Sopron Tv tudósítása:

 

 

Fotógaléria: Kisalföld/Máthé Daniella

Cikk nyomtatása E-mail