Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Kortárs segítők találkozója a Soproni Egyetem hallgatóival

IMG_8202.uj.jfif

2022. október 21-én a Soproni Egyetem Hallgatói Támogató Szolgálat közreműködésével, Egyetemünket 3 karról 7 leendő kortárs segítő hallgató képviselte a Budapesti Corvinus Egyetem és a FETA (Felsőoktatási Tanácsadó Egyesület) által szervezett FETA Kortárs Konferencián, amely testületnek már a Soproni Egyetem is tagja.  

 

A találkozó a Budapesti Corvinus Egyetemen zajlott, ahol a jelenlévő kortárs segítők bemutatkozása után két hallgatónk – Ragadics Péter és Som Alexandra – előadásukban ismertették az Egyetemünk diákéletét nagyban meghatározó Selmeci hagyomány értékmentő múltját és jelenét. A közös beszámoló, ahogy a corvinusos „Napközis” koordinátor fogalmazott, „új világot tárt” a résztvevők felé.

A program során a soproni hallgatók sok új információval gazdagodtak, amely bizonyára hasznos lesz a most formálódó, és alapképzésüket az Egyetemünkön e hónap végén kezdő kortárs segítő csoport életében. 

Miközben az egész napos rendezvényen „Free for all workshop”, a jó gyakorlatokról való eszmecserék, és a vidám hangulatú kötetlen beszélgetések mindegyre építették a kortárs segítő és baráti kapcsolatokat, ki-ki a saját egyetemét képviselve élt meg egy magasabb, egyetemleges képviseletet.

Mert miként előttem lépdelve, és egymással beszélgetve ezek a nyitott szívű fiatalok bejárták a nagymúltú egyetem épületeit és színvonalas közösségi tereit, láttam, ahogy köztük épületet vesz a jóság, s hogy mint formálódnak ők abban „élő kövekké”.

Stummerné Nagy Ágnes HTSZ szakmai vezető

 

Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen színvonalas intézmény útmutatásaiban részesülhettünk kortárs segítői utunk kezdetén, mint amilyen a Corvinus.

Jó érzéssel tölt el látni, hogy ez a belső igény ennyi emberben fogalmazódott már meg: változást elérni, jobbá tenni a hallgatói életet a lelki oldal megközelítésével is.

Igyekszünk integrálni a munkánkban azt az attitűdöt, amit a Napközi hallgatói képviselnek működésük során.

Első hivatalos önkéntes szerepvállalásom ez, viszont már most vannak ötleteim Corvinusos inspiráció mentén a jövőre nézve, ami reményeim szerint sokaknak segíthet a mindennapi problémáikkal való megküzdésben, azok új perspektívába helyezésében.

A Soproni Egyetem Kortárs Segítői közösségével az ilyen törekvések életre hívásán kezdünk most el dolgozni.

Hangodi Júlia

IMG_8208.jfif

Nagyon pozitív élmény volt találkozni a Corvinus és a Pázmány (PPKE) kortárs segítőivel. Olyan barátságos, közvetlen és segítőkész légkörben töltöttük a napot, ami azt hiszem jó például szolgál számunkra, hogy mi is lenne a kortárs segítés lényege. Valahol megnyugtató és elgondolkodtató volt szembesülni azzal, hogy mindenkit bizonyos értelemben ugyanazok a problémák vesznek körül, csupán más "témával", más színezettel. Személy szerint inspirálva és motiválva indulok neki a kortárs segítő képzésnek, és kíváncsian várom a közös munkát a Soproni Egyetem csapatával. 

Khirani Rea Zina 

Cikk nyomtatása E-mail