Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Kollégiumi beköltözési tájékoztató

Tájékoztatás a tanévkezdéssel és a beköltözéssel kapcsolatos információkról.

Tisztelt Hallgatók!

 

Az alábbiakban tájékoztatni szeretném önöket a tanévkezdéssel és a beköltözéssel kapcsolatos információkról.

 

A kollégiumi beköltözés elengedhetetlen feltételei:

A Kollégiumi Bérleti Szerződés aláírása, továbbá hogy a leendő bérlőnek a Kollégiummal szemben ne legyen fennálló tartozása (amennyiben az előző tanévben kollégista volt, vagy a nyár folyamán kollégiumban lakott), illetve a kauciót és a szeptember havi kollégiumi díjat legkésőbb a beköltözésig befizesse.

Előzetes terveink szerint a Kollégiumi Bérleti Szerződést minden leendő kollégista saját maga nyomtatja ki a Neptunból, amit kérem két példányban hozzák majd magukkal.

Az esetleges korábbi elmaradásokat a KAR-ban, a 2023/24-es tanév kollégiumi kaucióját (20.000 Ft) és szeptemberi bérleti díját pedig a Neptunban van lehetőségük befizetni (http://etk.uni-sopron.hu/content/index/id/1495). Ezeket a díjakat a kiírt befizetés határidejétől függetlenül a beköltözés napjáig kell majd befizetni.

 

A beköltözési adminisztráció ideje:

A balek-/gólyahéten résztvevő leendő elsőévesek számára: 09.01-jén, pénteken, 10:00-tól.

Az augusztusban nyári elhelyezésben részesült hallgatók esetében: 09.01-jén, pénteken, 10:00-tól Lehetőség lesz még mindenki számára 09.03-án, vasárnap, 08:00-16:00 között.

Szintén lehetőség lesz még 09.04-én, hétfőn, 09:00-15:00 között.

 

A beköltözési adminisztráció helye:

Péntek: Külön tájékoztatás alapján.

Vasárnap: Mindenki a szobakiosztásának megfelelő kollégiumi recepción tud majd beköltözni. A leendő férőhelyeiket a KAR -> Férőhelyek menüpont -> jövő évi férőhely adatok almenüpontban ellenőrizhetik.

 - ÚK-RK (Ady E. út 5.) épületbe költözők esetén: RK recepció.

 - LUK-VUK (Baross út 4-6.) épületbe költözők esetén: VUK recepció és aula.

 - BAK (Ferenczy János u. 5.) épületbe költözők esetén: BPK porta.

Hétfő: VUK épület.

 

Későbbi beköltözés, férőhely lemondás:

Abban az esetben, ha a felvételt nyert hallgató szeptember 05-ig nem tud regisztrálni és elfoglalni a férőhelyét, azt e-mail-ben köteles jelezni legkésőbb 2023. szeptember 05-ig a kollegium@uni-sopron.hu címre. Ebben az esetben kérem tüntessék fel, hogy várhatóan mikor tudnak majd beköltözni. A beköltözésig tartó időszak kollégiumi díját is meg kell téríteni. Az Erasmus ösztöndíjban részesültek szintén legkésőbb eddig legyenek szívesek jelezni, hogy szeptemberben nem fognak beköltözni, valamint az erre vonatkozó igazolást is elküldeni.

Kérem továbbá, hogy amennyiben mégsem kérnek kollégiumi elhelyezést a 2023/24-es tanévre, azt szintén jelezzék.

Amennyiben a felvételt nyert hallgató szeptember 06-ig nem regisztrál, és nem volt az előzőekben leírtak szerint későbbi regisztrációra vagy beköltözési időpontra vonatkozó kérelme, akkor érvénytelennek tekintjük a felvételét, és a férőhelye a várólista alapján feltöltésre kerül.

 

Férőhely csere:

Beköltözéskor minden hallgatónak a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben rögzített férőhelyre kell beköltözni! Szobacserét a beköltözés után, a cserepartnerrel történő előzetes megállapodást követően lehet kezdeményezni. A férőhelycseréket október 1-jei kezdődátummal tudjuk majd feldolgozni.

 

Elektromos eszköz használat:

Hűtőszekrényt, vagy egyéb nagy teljesítményű elektromos eszközt (pl.: TV, mikrohullámú sütő, elektromos roller, stb.) csak előzetes engedéllyel lehet a kollégiumba behozni. A beköltözések időpontjában a Kollégiumnak nem lesz kapacitása az eszközök engedélyezésére. Az eszközök engedélyeztetésével kapcsolatban kérem, hogy írjanak a bali.laszlo@uni-sopron.hu címre.

Tűzveszélyes eszköz (pl. elektromos rezsó) behozatala és használata tilos.

 

Kerékpártároló és parkolóhely igénylés:

Zárt kerékpártároló, valamint VUK fedett garázs parkolóhely igényüket kérem, hogy a bali.laszlo@uni-sopron.hu címre írják majd meg. Az igényeket beérkezési sorrendben, kapacitás függvényében tudjuk feldolgozni, de jelenleg is zajló karbantartási munkálatok miatt szeptember hónapra nem tudjuk garantálni.

Az RK-ÚK környéki szabadtéri parkolók ügyében kérem, hogy a HÖK-öt keressék.

 

Bármilyen egyéb kérdésük lenne, kérem keressenek minket a kollegium@uni-sopron.hu címen, vagy a lenti telefonszámon.

 

Üdvözlettel:

Dr. Bali László

kollégium igazgató

06 99 518 215

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Bali László
kollégiumi vezető
(+36 99) 518-215
Gazdasági Főigazgatóság