Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Előkelő pozícióban a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara az UNISIDE új rangsorán!

uniside emk.jpg

Megjelent az UNIside felsőoktatási híroldal új egyetemi rangsora. 

Az UNI in&out 2023 felsőoktatási évkönyvben megjelent rangsorban, a jövő kihívásainak megfelelő szempontrendszer mentén listázzák a hazai egyetemeket. A szerkesztők képzési területenként összefoglaló ranglistát is készítettek, amelyen az adott terület 3-5 legnépszerűbb szakjának képzőhelyeit is sorrendbe állították. Az agrár képzési terület rangsorában a második helyezést a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara (SOE-EMK) érte el.

A rangsorok kialakításában a felvett hallgatók kiválósága, az adott szakot oktató kar/intézet oktatási-kutatási teljesítménye és a nemzetközi publikációk száma és hatása adták a főbb szempontokat.

Az UNIside portál és a kiadvány elsődleges célja, hogy a felsőoktatásba készülő diákok, az őket felkészítő tanárok, valamint a már a felsőoktatásban tanulók és dolgozók közelebb kerüljenek egymáshoz egy megkerülhetetlen szakmai ökoszisztémában, amit az UNIside jelent. Mindezt hiteles forrásokra (Oktatási Hivatal, Felvi.hu) építve, egy informatív, szakmai, mindemellett változatos és szórakoztató platformot kialakítva. Az UNIside hiánypótló és iránymutató portál a pálya-és szakmaválasztás útvesztőjében, amely a fiatalok önálló életkezdését is megkönnyíti.

 

A teljes sajtóhír az alábbi linken olvasható : 

 

https://uniside.hu/megjelent-egyetemek-uj-rangsor/

Cikk nyomtatása E-mail