Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Nagy érdeklődés övezte az Egészségnapokat a Soproni Egyetemen

Szűrőbusz, tanácsadások és véradás- közel 300-an - hallgatók és munkatársak közösen - szakítottak időt arra, hogy az egészségükkel foglalkozzanak, vagy véradással segítsenek a Soproni Egyetemen.

 Az Országos Kórházi Főigazgatóság támogatásával a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház munkatársai érkeztek kedden a Soproni Egyetem központi kampuszára, akik egy modern, széleskörű egészségügyi eszközparkkal felszerelt szűrőbusszal két napon át álltak a nagy számban megjelent és a szűrésekre regisztrált egyetemi polgárok rendelkezésére. A vizsgálatok között anyajegy és csontritkulás szűrés, szív-és érrendszeri vizsgálatok, komplex testösszetétel mérés továbbá folyamatos életmód tanácsadás is zajlott. 

A Soproni Egyetem Egészségmegőrző napjainak programjába a Női Egészségért Alapítvány csapata is becsatlakozott, akik hölgyek számára adtak át endometriózis témakkörében értékes, segítő információkat. Külön bemutatásra került a hellolucy applikáció, amely támogató segítséget adhat a mindennapokban a gyakran rejtve maradt betegségről. 

További információk és az applikáció elérhetősége:

https://youtu.be/CceWuiQlkcI?si=VdD5RAS8AWCs6JKz

https://hellolucy.app/ vagy  https://endometriozismagyarorszag.hu/


Idén a Soproni Egyetem is csatlakozott a Felsőoktatási Véradó Hetek programsorozathoz, a Felsőoktatási Véradóversenyhez. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közös kampányt indított, hogy minél több fiatalt buzdítson önkéntes véradásra. A kampány Adj vért, legyen ez a flow-d! szlogenjével szólította meg a fiatalokat, akik a véradásról értékes ajándékokkal távoztak.

Köszönjük a 
Országos Kórházi Főigazgatóságnak
a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház munkatársainak
a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak
és a Női Egészségért Alapítványnak hogy hozzájárultak a Soproni Egyetem dolgozói és hallgatóinak egészségéhez!

 

A Sopron TV beszámolója az alábbi linken látható:

 

Cikk nyomtatása E-mail