Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

CEEPUS

p_ceepus.jpg

Central European Exchange Program for University Studies
(Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogram)

A csereprogram célja, hogy a felsőoktatás területén együttműködő partner intézmények között lehetővé tegye oktatói és hallgatói mobilitások lebonyolítását, nyelvi- és szakmai kurzusok, nyári egyetemek, valamint hallgatói kirándulások szervezését, támogassa hosszú távú szakmai együttműködések kialakulását a térségben, ezzel elősegítve Közép-Európa stratégiai szerepének erősödését.
További információk a Tempus Közalapítvány honlapján.

HÁLÓZATI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK KERETÉN BELÜLI MOBILITÁSOK

A CEEPUS program a hálózatokon belül megvalósuló mobilitásokra épül. Hallgatói és oktatói mobilitás, valamint speciális kurzus az elfogadott hálózatok keretein belül, a fogadó intézmény fogadási keretének erejéig valósítható meg. A küldő intézmény által kiírt pályázati felhívásnak megfelelően a lehetséges ösztöndíjasok kiválasztását a hálózat helyi koordinátora végzi.
A Soproni Egyetem hálózatait – az évszám kiválasztásával – a CEEPUS Network oldalán tekinheti meg.

HÁLÓZATON KÍVÜLI, FREEMOVER MOBILITÁSOK

Ha a pályázó a saját intézményében nem talál megfelelő CEEPUS hálózatot, akkor freemoverként lehetősége van bekapcsolódni a programba, amennyiben a hálózatok nem használták fel a rendelkezésükre álló kereteiket. Freemover pályázat beadására így kizárólag a második szemeszterben van lehetőség.
A Freemover pályázatok beadási határideje: november 30.
További információ a freemover mobilitásról, a pályázat menetéről, valamint a szükséges formanyomtatványokról a Tempus Közalapítvány oldalán olvasható.

Cikk nyomtatása E-mail