Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Áder János is a Soproni Egyetem vendége lesz a SopronFest idején

A fenntarthatóság alapelvei szerint működő Soproni Egyetem kiemelt programja Áder János „Kék bolygó” podcast beszélgetése, ahol a volt köztársasági elnök vendége lesz napjaink legismertebb generációkutatója Steigervald Krisztián. A Ligneum Rendezvényház pódiumán zajló beszélgetést 2024.05.15-én szerdán 17 órakor tartják. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Az egyetemen rendezett podcast programok témái közé bekerült a kortárs bántalmazás kérdése, melyet Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország igazgatója és vendégei járnak körül. 
Tari Annamária, Nánási Pál, Szabó Béla és Weiler Péter arra keresik a választ az egyetemen – Hol a boldogság mostanában? 
Május 19-én pedig Hrutka János magyar válogatott labdarúgó lesz a Trollfoci vendége élőben a Soproni Egyetem LIGNEUM Rendezvényházában.

A 100 esztendős Botanikus kert közepén álló LIGNEUM nemcsak a podcast programoknak lesz az otthona. 
Ez lesz a központja a Soproni Egyetem Madárbarát Családi Napjának május 12-én vasárnap. Itt lép majd fel Ferenczi György és a Racka Jam a Sopron Fest „Warm Up” hetében 05.14-én kedden. Itt találkozhatnak az érdeklődők a Piros Orr Bohócdoktorok programjaival azon a héten szombaton, és további érdekes vendégek is érkeznek, így érdemes lesz minden nap ellátogatni a Soproni Egyetemre.

A kisgyermekes családokról most sem feledkezik az intézmény és a Sopron Fest szervezői. A Fészkelő-Madárbarát Családi nap (05.12) egy igazi vasárnapi program lesz kicsiknek és nagyoknak. A Botanikus Kertbe befészkelik magukat a madárbarátok: zenészek, művészek, ornitológusok és légtornászok a közönség nagy örömére. 

A Soproni Egyetem saját palotája is fogadja a kisebbeket a város belvárosában május 12-én vasárnap és 18-án szombaton. Mindkét alkalommal délután kettőkor kezdődik a gyermekprogram az Esterházy Palota-Erdészeti Múzeumban. Rutkai Bori Bandája és Kovácsovics Fruzsina gyermekműsora várja a családokat a Templom u. 4 szám alatt. Ugyanitt május 11-én, a SopronFest „bemelegítő hetének” első napján minden korosztályt egy színes, festészeti programmal várnak a szervezők SopronJólFest címmel. Festői kavalkád, technikák és témák sokasága sorakozik fel délelőtt tíz órától. 

A szerteágazó programkínálatról további információk a SopronFest weboldalán. Ugyanitt regisztrációs lehetőség az ingyenesen látogatható podcast programokra. Részletek, újdonságok, meglepetések a Soproni Egyetem közösség felületein folyamatosan várhatók.

Cikk nyomtatása E-mail