Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Bevezetés a Fenntartható Fejlődési Célok (SDGs) kérdéskörébe online kurzus

A Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platformjának köszönhetően 11 magyar egyetem közös munkájának eredményeként a 2024. tavaszi szemeszterben Magyarországon egyedülálló, online fenntarthatósági kurzus indul. A kurzus oktatói különböző egyetemekről érkezett neves szakemberek, akik a Fenntartható Fejlődési Célok különböző aspektusait elemzik.

 A félév során a hallgatók megismerhetik az Egyesült Nemzetek Szervezetének közgyűlése által a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntartható fejlesztési menetrendhez tartozó 17 fenntartható fejlődési célt, melyek jobb jövőt kínálnak bolygónk egészének és emberek milliárdjainak világszerte. A célok cselekvésre szólítják fel mind a fejlődő, mind a fejlett országokat, hogy véget vessenek a szegénységnek, kezeljék az egyenlőtlenségeket és megbirkózzanak a klímaváltozással. A célok nem csak a szegénység alapvető okaival foglalkoznak, hanem a gazdasági növekedés és jólét fokozásával, továbbá az emberek egészségügyi, oktatási és szociális szükségleteivel miközben a környezetvédelemre is koncentrálnak.
 
Ha tehát érdekel, hogy pontosan mit is takar a fenntarthatóság, hogyan jelenik meg az élet egyes területein és mit tehetünk annak megvalósulása érdekében, akkor itt a lehetőség!
Jelentkezz a Bevezetés a Fenntartható Fejlődési Célok (SDGs) kérdéskörébe online kurzusra a Neptunban!
 
A kurzussal kapcsolatos kérdéseidet itt teheted fel: elekne.fodor.veronika@uni-sopron.hu.”

Cikk nyomtatása E-mail